Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

25.2 C° Pécel 2024. május 20. hétfő
Horvath Tibor
2023 november 20.

Tisztelt péceli lakosok!


Sokan Önök közül talán észrevették, hogy az elmúlt időszakban kicsit kevesebbet találkoztak polgármesteri tevékenységemmel a közösségi média felületein.

Azért döntöttem úgy, hogy nem helyezem kirakatba mindennapi tevékenységemet, mert úgy hiszem, a valódi fejlődés a csendes, alázatos munkában rejlik. Pécelért tenni az én hivatásom, és azt szeretném, ha minden egyes lakos érezhetné, hogy városunknak elkötelezett vezetője van. Nem nyilvános fórumokon, hanem találkozókon keresem a lehetőségeket, ahol valódi párbeszédet folytathatok az illetékesekkel a városunk érdekében. Rengeteg időt töltök azzal, hogy írásban és személyesen is kapcsolatot építsek ki a megfelelő szervezetekkel, emberekkel. Pécel fejlődése nemcsak az én munkám, hanem egy egész csapat munkájának eredménye, és a városunk iránti elkötelezettségünket valóban nem a posztolásban merítjük ki, hanem gyakran a munkaidőnket meghaladóan, a hétvégénket feláldozva tesszük a dolgunkat a városunkért.

Azonban azt is fontosnak tartom, hogy tisztázzak egy téves elképzelést, amely az elmúlt időszakban terjedt el a közösségi médiában. Néhányan úgy gondolják, hogy azáltal, hogy nem vagyok folyamatosan jelen a közösségi médiában, én nem is dolgozom Pécelért. Úgy vélik, hogy ami rossz, azt mindet mi csináltuk rosszul, a jó dolgokhoz, melyek a városban történnek, pedig semmi közünk. Természetesen ez alapjaiban véve fals elképzelés. Szeretném megnyugtatni mindnyájukat, hogy a csendes munka nem kevésbé fontos, sőt, talán még fontosabb, mint a nyilvánosság előtti megjelenés. Az eredmények számítanak, nem a látszatintézkedések.

3

Ilyen eredmény többek között a műfüves futballpályával kapcsolatos sikeres pályázat. Számos egyeztetést, tárgyalást, személyes közbenjárást követően lett nyertes a projekt, melyeket Gódor Jánossal, a Péceli Spartacus SE elnökével, Borbély Gáborral, az egyesület alelnökével és dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselővel folytattam. Külön köszönettel tartozom a K&H-csoportnak és kapcsolattartónknak, Verdon Bálintnak, aki fáradhatatlanul küzdött velünk ezért a több tízmillió forintos támogatásért. A Baross utcai híd és a hozzá tartozó útszakasz felújítása is dr. Magyari Lászlóval, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei igazgatójával történt több hónapnyi egyeztetés eredménye. A Rákóczi út és a felüljáró csatlakozásánál lévő körforgalom esetében is számtalan értekezleten vettem részt a NIF épületében az ő szakembereikkel, a Strabag munkatársaival és városunk szerződött kertészével, Sztranyan Zsófiával, mire a garanciális problémák elhárításában előrelépés történt.

2
1

A választások közeledtével sajnos gyakran előfordulnak hamis posztok és rosszindulatú kommentek. Ez a negatív hozzáállás sokszor akadályozza a valós fejlődést, és az építő kritikát is elnyomja. Ezért kérek minden péceli lakost, hogy legyünk körültekintők, és ne higgyünk minden információnak, amely a közösségi médiában terjed. Pécelért dolgozunk, és mindannyian a városunk jobbításáért vagyunk itt. Kérem, ne higgyenek a hamis híreknek, és ne engedjék, hogy azok befolyásolják Önöket. Az igazi fejlődés az együttműködésből születik, és arra törekszünk, hogy Pécel minden lakosa büszke legyen városára.

Köszönöm a támogatásukat és megértésüket. Bízom benne, hogy együtt folytathatjuk a jövőnkért, a városunkért, és hogy a hamis információk, a negatív hangulat nem árthat annak, amit közösen elértünk és még elérhetünk.

Tisztelettel, Horváth Tibor polgármester