Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

28.8 C° Pécel 2024. július 15. hétfő
Civil Szervezetek

Civil szervezetek


Péceli Spartacus SE

Spartacus

A Péceli Spartacus Sportegyesület Pécel legrégebben működő egyesülete. Egy évszázadon keresztül teremtettek sportolási lehetőséget – elsősorban a labdarúgás területén – a péceli fiatalságnak. Az ötvenes években kiemelkedő eredményeket ért el a futballcsapat, mai napig jelentős az egyesület tömegbázisa. Az alapítás óta eltelt évtizedekben több szakosztálya is működött az egyesületnek.

Futball története:

Az egyesület alapítási éve: 1911
Klub színek: Lila-fehér

A háború utáni években egyszer a csapat az nb-1 –es feljutás küszöbén állt, de nem sikerült. 1956 után a futball, hanyatlásnak, illetve többféle változásnak indult, nem a legjobb irányban. Nevet is változtatott Péceli Spartacus néven indult. A kiírt aktuális bajnokságokban váltakozó eredménnyel. A klubszíne is lila fehérről- piros fehérre változott.

1981 –ben már sajnos a legalsóbb osztályban találjuk az együttest.
Ekkor új elnökség, új célok az utánpótlás nevelés is előtérbe kerül már.
Indítanak serdülő és ifjúsági csapatot is a helyi fiatalokból.  1981-ben a klub színe újból lila –fehérre változik.

1983-ban 27 év után bajnokságot tudott nyerni a csapat, és a Pest Megyei Hírlap kupát is elnyeri, 1500 néző előtt Dunavarsányban, Dunavarsány –Pécel 0-2.

Azóta is Pécel SSE néven és lila-fehér klubszínekben szerepelnek, a csapat liftezik, többször feljutott a megye 2 osztályba utána sajnos többször ki is esett a másodosztályból. Napjainkban az Egyesület fő célja a városi fiatalok sportolási lehetőségének biztosítása, kb. 150 utánpótlás játékossal rendelkezünk.

Elnöke: Gódor János
Alelnök: Garamszegi Zsolt
Elnökségi tagok: Borbély Gábor, Pál Karoly, Csabai Gábor

Klub adatok:

Cím: 2119 Pécel, Hősök útja 48.

Telefon: 06-20-452-5157
E-mail: janos.godor@gmail.com
Web: pecel-sport.hu
Facebook: https://www.facebook.com/groups/503118923188900/

Pécel Dojo Sport Egyesület Kyokushin Karate

Karate

Kalmár Csaba sensei Pécelen nyitott edzőtermet 1989. november 7-én.

Azóta lelkes, összetartó csapat alakult ki. Emellett oroszlánrészt vállal a versenyzők felkészítésében is. Az általa edzett karatékák 70-80 %-a szokott éremmel távozni a versenyekről.

Edzések

Az edzések időpontja:

Kezdő edzések időpontja:
kedd / csütörtök 18:00 - 19:00


Haladó edzések időpontja:
kedd / csütörtök 19:00-től
péntek 18:00-tól

Minden hónap utolsó edzése összevont:
kezdés időpontja: 18:00

Az edzések helyszíne:

Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme
2119 Pécel, Petőfi Sándor utca 15.


GSP koordináták
Keleti hosszúság: 19,3361571°
Északi szélesség: 47,4977385°

További információk:

http://peceldojo.hu   

https://www.facebook.com/peceldojo/

Telefon: 06-30-461-9828

Email: kyopecel@gmail.com

m.me/peceldojo

Petőfi Sándor Férfikórus, Pécel

Ferfi Korus

A péceli Polgári Dalkör 1910-ben alakult, 1945-1964 között a tagok működtették, 1964-ben a Péceli Szövetkezetek Petőfi Sándor Férfikórusa néven újjáalakult, jelenleg péceli Petőfi Sándor Férfikórus néven alapítványi formában működik. A kórus 1983-ban nyerte el először a fesztiválkórus minősítést, majd a címet többször megvédte, 2015-ben gálakórus minősítést ért el. Karnagyok 1964-től: Bakonyi Árpád, Farkas Pál, Szalay Miklós, Rigóné Faragó Zsuzsanna, Tóth Benedek, jelenleg Fekete Valéria.

Elnök: Bisján Imre,

Cím: 2119 Pécel, Kossuth L. u. 27.,

Tel.: 06-28-453+194; 06-20-370-5121

Titkár Heltai Miklós
2119 Pécel, Korányi u.14.,
Tel.: 06-28-788-940; 06-30-214-1963.
E-mail: heltai.miklos@digikabel.hu.

Az Ossó János Fúvószenekar

Osso

A zenekar 1993-ban alakult. Első hivatalos fellépésük ugyanebben az évben a március 15-ei megemlékezésen történt; ebben az időben ekkor a karvezetőink Koncz Gábor és Ossó János. Az ezt követő években egy-egy alkalommal meghívottjai vagyunk a Pécelen történő megemlékezéseknek, valamint zeneiskolai rendezvényeknek.

Web: https://osso.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/ossopecel/  
E-mail cím: info@osso.hu

Péceli Alapfokú Művészeti Iskola:
2119 Pécel, Kossuth-tér 3.
http://pecelizeneiskola.sulinet.hu/

A Péceli Magyar-Finn Baráti Kör

Pecset Teljes Kek Vilagos L

A Péceli Magyar-Finn Baráti Kör (PMFBK) története messzire nyúlik vissza. Sebők István, péceli tanár már az 1930-as évek végén finnországi kapcsolatokat épített ki, s aktív munkája révén 1983-ban megalakult a helyi baráti kör, mely 1993 óta hivatalosan bejegyzett egyesületként működik. A PMFBK finn vonatkozású kulturális programokat szervez itthon, valamint igyekszik a magyar kultúrát bemutatni finn barátainak. A 2006. júliusában Pécel és a finnországi Iisalmi által aláírt együttműködési megállapodás egy aktív testvérvárosi kapcsolatot is elindított.

A Baráti Kör elnöksége 2018-ban megújult, s az új tagok a munkát, a két város közti kapcsolat építését hasonló lelkesedéssel viszik tovább. Egyik kiemelkedő programjuk az I. Péceli Finn Hét volt (2018), melynek tematikus napjain a finn kultúra számos eleméhez (nyelv, sport, film, képzőművészet, irodalom, zene) kerülhettek közelebb gyermekek és felnőttek egyaránt. Az egyhetes programsorozat több mint ezer embert mozgatott meg városszerte.

A PMFBK Egyesület alapfeladata a magyar-finn társadalmi és kulturális kapcsolatok ápolása, erősítése, fejlesztése, a két ország értékeinek kölcsönös megismerése és megismertetése. Arra törekszünk, hogy munkánk révén közelebb hozzuk egymáshoz a magyar és finn embereket.

Programjainkról, tevékenységünkről Facebook-oldalunkon lehet tájékozódni:
https://www.facebook.com/pecelimagyarfinnbaratikor/

E-mail: finnmagyarpecel@gmail.com

Cím: 2119 Pécel, Iskola u. 8.
Adószám: 18706725-1-13
Képviselő: László Zoltán, elnök

Karsai Zsigmond Baráti Társaság

Kiállítás Karsai Zsigmond képeiből, Pécel, Pekáry-kastély, 2015.10.30., középen Karsainé Sáfrány Magdolna.

A közösség nem bejegyzett szervezetként 2005-ben alakult Karsai Zsigmond festőművész, a népművészet mestere és barátai kezdeményezésére Péceli Olvasókör néven. Célul tűzte ki, hogy nemzeti kultúránk (beleértve ebbe annak határokon túli részét is) egységét képviselje a péceli közönség előtt. Ennek jegyében az elmúlt években a magyar művészet és tudományosság számos jeles képviselője tartott Pécelen előadást, az előadásokat követő eszmecserék igen tanulságosak voltak a résztvevők számára. Amikor 2011-ben Karsai Zsigmond elhunyt, a közösség az alapító iránti tiszteletből vette föl nevét.

A Karsai Zsigmond baráti társaság vezetője Heltai Miklós nyugalmazott gimnáziumi igazgató,

Cím: 2119 Pécel, Korányi utca 14.,

Telefon: 06-28-788 940; 06+30-214-1963,

E-mail: heltai.miklos@digikabel.hu

Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért

Nenesz Logo

Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért (továbbiakban: NENESZ) egyesület célkitűzései között szerepel a család nélkül élő gyermekek támogatása és tehetséggondozása. Ebben kiemelkedő szerepet kap, hogy minél több olyan kulturális rendezvény valósuljon meg, amely valós és hagyományos értékeket hordoz a gyermekek számára. A NENESZ egyesület évek óta együttműködik többek között kulturális szervezetekkel, színházakkal, sportegyesületekkel, valamint az állami és civil szféra szereplőivel.

Az egyesület elnöke Szántó Edina Anna egy évtizede él nagycsaládos édesanyaként Pécelen, támogatva programlehetőségekkel a helyi egyházi és állami köznevelési intézményeket.

Alapadatok

Cím: 2119 Pécel, Szondy utca 94.
Adószám: 18730290-1-13
E-mail: nenesz@nenesz.hu
Telefon: 06-30-251-0601
Web: www.nenesz.hu
www.facebook.com/neneszegyesulet
Számlaszám: OTP 11716008-22530756
Képviseli: Szántó Edina Anna elnök
Közérdekű önkéntes tevékenységre alkalmas szervezet, regisztrációs szám: 11948.

Varázskulcs Egyesület

Varazskulcs

A Varázskulcs Közösség hátránnyal induló gyerekeknek segít a tanulásban, beilleszkedésben Pécelen. Hetente kétszer csoportos, élménypedagógiai foglalkozáson fejlesztjük a gyerekek képességeit. Mentoraink pedig egy-egy gyerekkel tanulnak egyéni igényeik szerint.

Pécelen minden péntek délután és szombat délelőtt.

Honlap: http://www.varazskulcskozosseg.hu
Facebook: https://www.facebook.com/VarazskulcsKozosseg/

Kapcsolattartó adatai Battai Eszter
e-mail címe: varazskulcskozosseg@gmail.com
Telefon/mobil: 06-30-475-1552

Péceli Készenléti Önkéntes Tűzoltó és Önkéntes Mentőszervezet Egyesület

Pcelote Logo

Péceli Készenléti Önkéntes Tűzoltó és Önkéntes Mentőszervezet Egyesülete 2017 óta működő szervezetünk eleinte 10 taggal indult, ami mára már 26 állandó tagot számlál. Önkéntes Tűzoltó és Önkéntes Mentőszervezetként is térítésmentesen, szabadidőnkben látunk el szolgálatot. Küldetésünk a tűzmegelőzés, tűzvédelmi kárelhárítási és mentési feladatok ellátása, továbbá működésünk fontos része az ifjúság nevelése és hagyományok ápolása. Pécelen és vonzáskörzetében teljesítünk szolgálatot, de szeretnénk, ha tevékenységünk kiterjedhetne Budapest legtöbb kerületére is, melyhez további leendő tagjainkat várjuk szeretettel, toborzásaink folyamatosak. Önkénteseink között dolgozik hivatásos mentős, orvos, nővér, katona, rendőr, sőt tűzoltó is és még sokan mások, akik idejüket nem sajnálva nyújtanak segítséget bajbajutottaknak.

Nyugállományú tűzoltó vagy katona tagjaink sok éves szakmai tapasztalataikkal és személyes jelenlétükkel segítik mindennapi munkánkat és támogatják szakmai fejlődésünket. Rendszeresen veszünk részt rendezvényeken, falunapokon vagy összejöveteleken. Vállalunk tűzoltó és mentős bemutatókat, események biztosítását, munkavédelmi oktatást, favágását, tűzijáték üzemeltetés, biztosítását, légi felvétel készítést, valamint szivattyúzást és medencetöltést. Büszkék vagyunk, hogy immáron rendelkezünk egy vidám tűzoltóautóval is, mellyel a gyermekeket szoktuk meglepni. Meseautónk is adományokból készült el és örömmel veszünk részt vele bemutatókon, mindig óriási sikerrel. A segítségnyújtás mellet hitvallásunk, hogy tanítsunk, oktassunk, motiváljunk a közös összefogásra, felhívjuk a figyelmet a prevencióra és megszerettessük, megismertessük ezeket a gyönyörű, de nagyon nehéz szakmákat.

„Legszentebb feladatunk a bajba jutott emberek mentése”

Péceli Készenléti Önkéntes Tűzoltó és Önkéntes Mentőszervezet Egyesülete

Web: https://keszenletituzoltosag.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/pecelkote/

2119 Pécel, Wesselényi utca 47
Tel: +36-70-204-65-54
E-mail: pecelkote@gmail.com

Bankszámlaszám: 11703051-21455113-00000000
Szervezet nyilvántartási száma:13-02-0007349
Egyesületi Adószám:18945322-1-13

Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus

Krus Kp

A Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus létrejötte 2003 karácsonyához köthető. A kórusnak a város életében akkor újnak számító kezdeményezés, a Városi Karácsonyi Hangverseny elnevezésű sorozat beindítása adta meg a kezdő lendületet.  Szilágyiné Szalai Zsuzsanna karnagy e rendezvényre toborozta össze először 20-25 szép hangú gyermekből álló kis csapatát. A kórus, mely az első években csak szezonálisan működött, néhány év alatt egy rendszeresen próbáló, évente 6-8 alkalommal fellépő, létszámban bővülő, minőségben fejlődő énekkarrá nőtte ki magát.

2016 áprilisában a kórus minősítő hangversenyén a Gyermekkar megkapta az “Arany Diplomával” és az „Év Kórusa” minősítést, a Rutafa „Hangversenykórus” minősítést szerzett, a Vegyeskar pedig „Arany Dícsérettel” minősítésben részesült.

2017-ben a XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon a péceli Rutafa Kórus elnyerte a fesztivál nagydíja mellett a Nagykórus kategória győztese címet, a Legszebb kórushangzásért különdíjat és a Kórusfesztivál közönségdíját.

2018-ban a Rutafa Kórust beválogatták a rangos XII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválra. A sikeres fellépésnek köszönhetően a kórus ezüst minősítésű diplomát kapott a nemzetközi zsűritől.

Karnagy: Szilágyiné Szalai Zsuzsa

A kórus mögött álló Zenével a Gyermekekért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület címe: 2119 Pécel, Petőfi utca 94.

Az egyesület adószáma: 18750487-1-13
A kórus honlapja: rutafakorus.hu

Kutyanevelde Pécel

Péceli Természetvédők és Állatbarátok Közhasznú Egyesülete

Pae

A Péceli Állatbarátok Egyesületének célkitűzései:

 • Pécelen szellemi műhely létrehozása, amely lehetővé teszi a korszerű és a legszélesebb értelemben vett kedvtelésből tartott állatok, és ezzel szorosan összefüggő természetvédelem kérdéseinek bemutatását, ismertetését, oktatását és tárgyalását.

 • Felvállalja, hogy Pécelen kutyakiképző iskolát működtet.

 • Létrehoz egy oktató és bemutató központot, ahol gyakorlat közben ismerteti az eddig összegyűlt tudományos ismereteket, valamint előadásokat, ismeretterjesztő vetítéseket, kiállításokat bonyolít.

 • Felvállalja az állatvédelmi törvény betartásának és betartatásának elősegítését.

 • Felvállalja az állattartási kultúra fejlesztését, és az ifjúságnak az élővilág szeretetére való nevelését.

 • Felvállalja a küzdelmet az elhagyott és kóbor állatok számának csökkenéséért.

 • Fellép az állatéheztetés és állatkínzás ellen.

 • Felvállalja a társállatok körén túlmenően az állatok ismeretét, megbecsülését, okos szeretetét erősíteni, és bemutatni követendő példaként, ill. elrettentésül az állatok javát vagy kárát szolgáló jelenségeket - ezzel is részt venni lehetőségei szerint az ember, az állatok és a természet közötti harmónia védelmében.

 • Segíti a jogalkotókat abban, hogy a jogszabályok minél jobban megközelítsék a jogalkotók szándékát, figyelembe véve az Egyesület tagjainak érdekeit is.

 • Az Egyesület céljaihoz kapcsolódó döntések (hatósági vagy egyéb) megismerése, megismertetése és befolyásolása A hasonló célú hazai és külföldi mozgalmakkal, szervezetekkel és intézményekkel való kapcsolatok kiépítése és fejlesztése

 • A lakosság aktív állatvédő tudatának fejlesztése

 • A lakosság széles körű tájékoztatása az állatvédelemmel kapcsolatos kérdésekben

 • A lakosság - különös tekintettel az ifjúságra - bevonása az Egyesület céljainak megvalósításába

 • Az Egyesület közhasznú szolgáltatásaiból bárki részesülhet, azokat az Egyesület egy helyi lapban közzéteszi, és meghatározza a szolgáltatások igénybevételének módját

 • E célok megvalósítása érdekében együttműködik az önkormányzattal, és egyéb hasonlóan gondolkodó és cselekvő civil szervezetekkel, és a lakossággal.

 • Általános természetvédelem.

 Alapítás: 1999

 TOVÁBBI ELÉRHETŐSÉGI ADATOK

Honlap: http://www.pae.hu 

E-mail: pae@pae.hu

 Facebook: Péceli Természetvédők és Állatbarátok Közhasznú Egyesülete