Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

28.9 C° Pécel 2024. július 15. hétfő

Pécel Város Önkormányzata 250 000 000 Ft értékű támogatást nyert az alábbi projekt vonatkozásában.


SZERZŐDÉS SZÁMA:TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022-00058
SZERZŐDÉS CÍME: Pécel, Rákóczi út és járda felújítása

A projekt célja a település belterületén található Rákóczi út Damjanich utca és Erzsébet sétány 30. közötti szakaszán meglévő út- és járdaburkolatának felújítása. Az érintett utca gyűjtőút, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokon. A Rákóczi út és az Erzsébet sétány teljes hosszán leromlott állapotú aszfalt útburkolat található. Az útszakasz északi oldalán gyalogos járda halad, amely burkolata helyenként beton, helyenként aszfalt. A járdaburkolat szélessége 1,0-2,0 m között változik.

Az érintett útszakasz eleje (nyugati vége) a Rákóczi út országos közúti részéhez csatlakozik, a szakasz vége az Erzsébet sétányban folytatódik. Az útszakaszhoz északi irányból csatlakozik a Damjanich utca, Szondy utca (gyűjtőút), Széchenyi utca, Jókai utca, Petőfi Sándor utca (gyűjtőút) és Kossuth Lajos utca. Az utcákban található, út- és járdafekületeket elválasztó szegélysorok állapota nem megfelelő, rendezetlenek, helyenként hiányosak és megsüllyedtek. A gyalogos járdaszakaszok burkolatának felülete egyenetlen, lokális süllyedések és felpúposodások is tapasztalhatók.

A felújítást a burkolatok leromlott állapota mellett az út csapadékvízének nem megfelelő levezetése, a közlekedésbiztonság veszélyeztetése, a lassú áthaladás következtében a környezetszennyezés fokozása is indokolja. Az út- és járdaburkolat felújítása a helyi közlekedési igények kiszolgálását biztosítja. Megoldást jelent az utcában lakók és a környező utcák elérése során áthaladó forgalom közlekedési színvonalának növelésére, továbbá a közlekedésbiztonság fokozására.

A tervezett fejlesztés során a tervezési területen a meglévő út- és járdaburkolat felújítási munkák elvégzésére kerül sor a területrendezési tervekkel összhangban.

A tervezett beavatkozás táj- vagy természetvédelmi területet nem érint.

A tervezett beavatkozás biztosítja az érintett lakosok életviteléhez, illetve a munkába járásához szükséges biztonságos és akadálymentes közlekedést.