Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

17.4 C° Pécel 2024. május 2. csütörtök
2024 április 19.

Testületi ülésen történt


Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a március 28-i rendes ülésén két sürgősségi beadvánnyal együtt 27 napirendi pontot tárgyalt. Ugyanezen a napon rendkívüli ülésre is sor került, melyen egy pontot vettek napirendre.

Testulet

Néhány témát kiválasztottunk:

  • A gyermekétkeztetéssel kapcsolatosan teljes egyetértésben döntöttek arról, hogy a nevelési-oktatási intézményekbe járó gyermekek étkezési térítési díjának összegén nem változtatnak.

  • A testület már korábban megszavazta, hogy a Pécel Üzemeltető Kft. 2019–2023 közötti időszakra vonatkozó mérlegbeszámolóit könyvvizsgálóval kívánja ellenőriztetni. Az ehhez szükséges pénzügyi fedezetről döntöttek, valamint azt is megszavazták, hogy nyílt beszerzési eljárás útján történjen a könyvvizsgáló kiválasztása.

  •  Zárt ülés keretén belül megválasztották a Péceli Napsugár Bölcsőde új vezetőjét. Rammer Patricia 2024. június 1-től látja el az intézményvezetői feladatokat.

  • Idén újra pályázhatnak a civil szervezetek önkormányzati támogatásra. A költségvetésben 2   000    000 forintot különítettek el erre célra. A pályázat beadási határideje 2024. április 30. Egy szervezet maximum 300 000 forint összegű támogatásra pályázhat. (A pályázat feltételeiről a www.pecel.hu weboldalon tájékozódhatnak.)

  • A rendkívüli ülésen módosították a helyi piac működéséről szóló rendeletet. A rendelet az eddigiekhez képest egyértelműbben határozza meg a helypénz mértékét. Az árusok fizethetnek alkalmanként is, de lehetőségük van fél évre vagy egész évre is bebiztosítani a helyüket. Ez utóbbinak például a szombati piaci napokon 13 000 forint/m2 a költsége. A piac üzemeltetését a Pécel Üzemeltető Kft. látja el, a helypénzt is a kft. szedi be. Az ebből származó bevételt kizárólag a piac karbantartására, üzemeltetésére fordíthatja. Az új helypénzrendszer május 2-án lép hatályba.

  • Sürgősségi indítvány keretében a képviselő-testület úgy határozott, hogy elfogadja a Nyitnikék Óvodáért Közhasznú Alapítvány által felajánlott 1 200 000 forint alapítványi forrást, mely összeget az önkormányzat kizárólag a PVO székhelyóvodája földszinti csoportszobáinak és logopédiai szobájának klimatizálására fordít. (Az alapítvány jótékonysági bált szervezett a fent említett korszerűsítés céljából, ennek bevétele az 1 200 000 forint.)