Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

11.5 C° Pécel 2024. október 26. szombat
2024 október 18.

Önkormányzati egyeztetés a Vertikal Grouppal – megtörtént az elmaradt begyűjtés


Pécel Város Önkormányzata 2024. október 17. napján egyeztetést folytatott a kialakult szelektív- és zöldhulladék-szállítással kapcsolatos problémákról a Vertikal Grouppal. A szolgáltató tájékoztatása szerint 2024. október 17-én este újra lejárták településünket, és az elmaradt szemétbegyűjtés megtörtént. Önkormányzatunk jelezte a szolgáltatónak, hogy a jövőben szeretne részletesebb és teljesebb körű tájékoztatást kapni a szolgáltatás elmaradásáról.

Vertikal

Az elmúlt napokban több visszajelzés is érkezett a Péceli Polgármesteri Hivatalhoz a szemétszállítás akadozásával kapcsolatban. Azt fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy ez a feladatkör kívül esik Pécel Város Önkormányzata és a Péceli Polgármesteri Hivatal hatáskörén, hiszen a szemétszállítás esetében a Vertikal Group a szolgáltató, amely 2023. július 1-vel kapcsolódott be a hulladékgazdálkodási koncessziós ellátásba, akkor kötött vele szerződést a MOHU, a MOL Nyrt. leányvállalata. Mivel mindezeknek megfelelően a szemétszállítás nem önkormányzati feladat, Pécel Város Önkormányzata csupán egyfajta közvetítő szerepet tölthet be a szolgáltató és a szolgáltatást szerződéses alapon igénybe vevő ingatlantulajdonosok között.

A közvetítő szerepnek eleget téve Pécel Város Önkormányzata 2024. október 17. napján egyeztetést folytatott a kialakult kommunális-, szelektív- és zöldhulladék-szállítással kapcsolatos problémákról a Vertikal Grouppal. A szolgáltató tájékoztatása szerint 2024. október 17-én este újra lejárták településünket, és az elmaradt szemétbegyűjtés megtörtént.

Ezzel párhuzamosan önkormányzatunk jelezte a szolgáltatónak, hogy szeretne részletesebb és teljesebb körű tájékoztatást kapni egy esetleges gépkocsi-meghibásodás vagy egyéb probléma miatt bekövetkezett feladatellátás elmaradásról, illetve arról is szeretnénk tájékoztatást kérni, hogy pontosan mikor van lehetőség a szemétszállítás pótlására, hiszen Pécel Város Önkormányzata is csak így tudja a péceli lakosságot megfelelően tájékoztatni. Azt is kérjük a Vertikal Grouptól, hogy szíveskedjenek nagyobb figyelmet fordítani a kommunális edények kezelésére is, mert a tapasztalatok szerint a szállítások során az edények sokszor sérülnek és eltörnek, felborulnak, a forgalmat akadályozva hagyják ott a munkatársak az ingatlanok előtt. A gördülékenyebb kommunikáció érdekében a Péceli Polgármesteri Hivatal is megteszi a szükséges egyeztetéseket, és lehetőségeihez mérten segít a kialakult helyzet megfelelő kezelésében.

Pécel Város Önkormányzata a jövőben mindent megtesz annak érdekében, hogy a szemétszállítási szolgáltatás zökkenőmentes legyen a városunkban, de szerződéses viszony és hatáskör hiányában csak tájékoztatást tudunk kérni a szolgáltatótól. Minden ingatlan tulajdonosa saját maga köt szerződést a szemétszállításra a szolgáltatóval, így elsődlegesen egyénileg szükséges a szolgáltató ügyfélszolgálatán jelenteni a felmerült problémákat. A Vertikal Group a bejelentéseket a hivatalos csatornáin keresztül (személyesen, telefonon vagy e-mailben) várja és tartja érvényesnek, így kérjük, hogy észrevételeiket ne kizárólag a Facebookon tegyék meg!

Szeretnénk abban is segítséget nyújtani, hogy melyek a Vertikal Group szolgáltató elérhetőségei:

Telefonon a 06 22 576 070, vagy a 06 28 561 200-as számon lehet bejelentést tenni, vagy e-mailen az ugyfelszolgalat@vertikalgroup.hu

Telefonos ügyfélszolgálati nyitvatartás:
Hétfő: 8:00 - 16:30
Kedd: 7:00 - 19:00