Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

6.8 C° Pécel 2024. március 29. péntek
Semmelweis Nap
2020 július 28.

Semmelweis-nap Pécelen


A magyar egészségügyi dolgozók napján Pécel Város Önkormányzata nevében Varmuzsa Péter alpolgármester köszöntötte városunk egészségügyi dolgozóit.

Barath Lajosne
Baráth Lajosné a 2020-as év egészségügyi dolgozója

A Kúria Rendezvényházban megtartott ünnepséget a Péceli Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak – Kovács Ernőné, Molnárné Skrobinec Okszána és Bota Henriette – színvonalas műsora tette hangulatossá. Ez alkalommal került sor „Az Év Egészségügyi Dolgozója Díj” kitüntető cím átadására, melyet a képviselő-testület döntése alapján a 2020. évben Baráth Lajosné vehette át.

A gyermekes szülőknek aligha kell bemutatni Baráth Lajosnét, hiszen ki ne fordult volna meg jó párszor a gyermekorvosi rendelőben, ahol 38 éve dolgozik. Az első néhány hónapot leszámítva dr. Horváth Mária munkáját segítette gyermekorvosi asszisztensként.

Négy évtized hosszú idő, rengeteg változás történt a rendelőben is, főként a technika területén. Gondoljunk csak vissza, nemrégiben még a kartonok játszották a főszerepet, azokon szerepeltek az adatok, keresgélni kellett, kézzel ráírni az aktuális problémát, majd visszatenni a helyére. Nem volt egyszerű az átállás a számítógépes adatkezelésre, de Éva szívesen és gyorsan alkalmazkodott az új helyzethez, mely nagyban megkönnyíti a munkát. A másik nagy változás a beteglétszámban következett be, melynek hatásairól ezt meséli Éva: „Régebben családias hangulat volt a rendelésen, ismertünk mindenkit. Anélkül, hogy belepillantottunk volna a kartonba, tudtuk, ki ő, kik a szülei, hány testvére van, mikor volt beteg utoljára… A város lakosságának ugrásszerű növekedése következtében a körzetünkbe bejelentkezett gyerekek száma igen magas. Egyre több az új páciens, és időbe telik a közvetlen kapcsolat kialakítása. De az egyre növekvő beteglétszám mellett is mindent megteszünk a minőségi betegellátás érdekében. Az internet sok praktikus lehetőséget nyújt, és mi élünk is ezekkel. A gyermekorvosok megvásároltak egy betegbehívó rendszert, melyet a szülők is szívesen használnak, mert így otthonról is be tudnak jelentkezni, és figyelni tudják online, mikor kerülnek sorra. Ez nagyon jó dolog, főleg télen, mert nem kell egyszerre sok betegnek tartózkodnia a váróteremben. Siroki doktornő létrehozott egy facebook csoportot, ezen a fórumon is betegeink rendelkezésére állunk, valamint honlapunkon keresztül is rendszeres tájékoztatást nyújtunk a családoknak, és emellett telefonos konzultációra is van lehetőség.”

Hogy miből merít erőt a mindennapokhoz szükséges megújuláshoz, így fogalmazza meg:

„Ami erőt ad, az a hála, ami a betegek felől érkezik, az integető, csillogó szemű gyerekek, a szülők kedves szavai. Jó érzés, hogy sokan ismernek, az unokám meg is jegyezte, milyen jó, hogy ilyen híres mamája van. Persze, előfordulnak elégedetlenkedők, néha kapunk kellemetlen megjegyzéseket. A pozitív visszajelzéseken kívül fontos a munkahelyi légkör is. Szerencsés vagyok, mert Horváth doktornővel mind szakmailag, mind emberileg nagyon jó volt a kapcsolatunk, sokat tanultam tőle, mondhatom, minden nap egy továbbképzésnek felelt meg. Siroki doktornő méltó utódja, örülök, hogy mellette dolgozhatok tovább.”

L.Á.