Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

10.7 C° Pécel 2024. április 26. péntek
Spartacus 01
2021 február 18.

A fejlődés útjára lépett a Spartacus


Gódor Jánossal, a Péceli Spartacus SE elnökével beszélgetünk az Egyesület aktualitásairól.

Spartacus 02

– Hogyan alakul a téli időszak a Spartacusnál?  

– A tél mindig nehéz időszak számunkra, mert a városban viszonylag kevés lehetőség van teremben edzeni, ezen a kevés lehetőségen sok egyesület osztozik. A termek oktatási intézményekhez kapcsolódnak, ahova most a koronavírus miatt külsősök nem mehetnek, így csak szabadtérben tudjuk megoldani az edzéseket. Amíg az időjárás engedte, a saját pályák melletti 30 x 30-as füves-földes pályát használtuk, azonban a sok téli csapadék miatt ez most nem lehetséges. Szerencsére a Kármel Gyülekezet lehetőséget biztosított nekünk, hogy a Pesti úti régi teniszpályákat, és az ott található kis méretű műfüves pályát használhassuk. Nem ez a legideálisabb hely közel 200 sportolónak, de örülünk, hogy egyáltalán tudunk edzeni. A közelmúltban megkeresett minket az MTK, szeretnék, ha partner egyesületként csatlakoznánk hozzájuk. Csodálkozva hallgatták, amikor arról meséltünk, hogy a téli felkészülésünk egy régi salakos teniszpályán zajlik. Sajnos már hozzászoktunk a mostoha körülményekhez, bízunk benne, hogy előbb-utóbb tudunk ezen változtatni. Próbálunk a körülmények ellenére megfelelő szakmai munkát végezni. 5-6 utánpótlás játékosunk miatt folyamatos a nagy akadémiák megkeresése (még Győrből is érkezett kikérő a téli időszakban), amire nagyon büszkék vagyunk.

– Aki mostanában a pálya környékén jár, jelentős változásokat lát. Mesélne erről a beruházásról?

– Régi tervünket sikerült megvalósítani az elmúlt időszakban. Az öltöző épületünk teteje már jó pár éve megérett a cserére. Nagyobb esőzéseknél mindig beáztunk. A tető nagy mérete miatt a csere több milliós költség, ami sokáig nem állt rendelkezésünkre. Szerencsére Berzéky István személyében találtunk egy olyan vállalkozót, aki nagyon korrekt ajánlatot adott.

A pénzügyi hátteret három részből tudtuk összerakni. Tudni kell, hogy kevés bevételünk miatt szigorú költségvetéssel gazdálkodunk. Egyszer olvastam egy cikket egy amerikai multi vezetőjével, aki elmondta, hogy azért szeretik a magyar startup cégeket, mert a forráshiányban olyan megoldásokat találnak ki, amik nekik soha nem jutnának eszükbe. Mi is így próbáljuk a hétköznapjainkat megoldani, ha kell társadalmi munkát szervezünk, akciókat vadászunk, stb. A költségek egy részét így sikerült évek alatt félre rakni.

A másik rész az elmúlt két év jótékonysági báljának bevétele volt. Példátlan összefogás volt a bálok kapcsán, nagyon sokan támogattak akkor minket, amiért nagyon hálásak vagyunk. Azok a segítségek most mind ott vannak a tetőben. A harmadik rész önkormányzati támogatásából jött létre. Hosszú évek után a jelenlegi városvezetés végre fontosnak tartotta, hogy az itt sportoló 150 gyerek megfelelő körülmények között sportoljon, és jelentős támogatást kaptunk tavaly, amit a tetőcserére fordítottunk. Szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget, hogy ez létre tudott jönni.

– Milyen további tervek vannak a jövőre nézve?

– Sok tervünk van. Az épülettel kapcsolatban még rengeteg teendő lenne. Külső szigetelés, belső javítások, fűtés korszerűsítés stb. Azonban most a legfontosabb az lenne, hogy kialakítsunk egy olyan edzőpályát, amit időjárástól függetlenül tudjunk használni. Idén újra pályázunk egy műfüves edzőpályára, bízom benne, hogy sikerrel járunk, és megfelelő körülmények között tudunk a továbbiakban készülni.

Az új képviselő-testület úgy döntött, hogy az évi 2 millió forint összegű önkormányzati támogatást, melyet 2013-tól a Péceli Ipartestület kapott fejlesztésekre, a 2020. évtől a 120 éves múlttal rendelkező Péceli Spartacus SE-nek ajánlja fel támogatásként. Reméljük, hogy a Péceli Spartacus SE hasonló fejlődésen megy ezáltal keresztül, mint a Péceli Ipartestület, amely a fejlesztések által önfenntartóvá vált.

Bizonyíték arra, hogy jól döntöttünk az, hogy a tavalyi évi támogatást már fel tudták használni a 120 éves épület tetőcseréjéhez, mely nagyban hozzájárul az oda járó több, mint 150 gyermek komfortérzetének javításához.

Horváth Tibor polgármester