Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

29.3 C° Pécel 2024. július 15. hétfő
Menza2

Közétkeztetés


Pécel Város közintézményeiben

Heti étlap - 2024. június 3-7-ig

Heti étlap - 2024. június 10-14-ig

Kedves Szülők! 2024/2025. tanév

 Pécel Város Önkormányzata és közigazgatási területen a tankerületi központ által fenntartott intézményekben (általános iskolák, gimnázium, óvodák, bölcsőde) 2021. januárjától egy új menzakártya rendszer segíti az intézményi étkeztetést.

Az új menzakártya rendszer lényege, hogy a szülők egy internetes felületen intézhetik gyermekük számára az étkezések megrendelését és lemondását, megnézhetik a korábbi rendeléseket és számlákat.

A rendszer elérhetősége: https://pecel.e-menza.hu

A rendszerbe a szülőknek – előzetes regisztráció után – otthonról, a munkahelyről, vagy bármilyen egyéb internet hozzáféréssel rendelkező helyről lehet bejelentkezni. (A regisztráció a https://pecel.e-menza.hu oldalon végezhető el. A szülők az intézményektől kapják meg azt a regisztrációs kódot, amivel szükséges gyermekét hozzárendelni a regisztrációhoz.)

A rendszer használatához nincs szükség külön program telepítésére: a felület használatához csupán böngészőprogram kell (pl. Chrome, Firefox vagy Internet Explorer), vagy akár egy „okostelefonról” is elérhető az oldal.

FONTOS! A REGISZTRÁCIÓT ÉS AZ ÉTKEZÉSEK MEGRENDELÉSÉT MINDEN SZÜLŐNEK EL KELL VÉGEZNI,

függetlenül attól, hogy a gyermek ingyenesen étkezik (jövedelem alapján, nagycsaládos kedvezmény alapján, tartós beteg, vagy egy családtag tartós beteg, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, nevelésbe vett gyermek), vagy fizet az étkeztetésért.

FELHÍVJUK A FIGYELMET, hogy a szolgáltató az E-Menzában regisztrált és megrendelt étkezések adagszámát veszi figyelembe és a megrendelés alapján szállítja ki az ételt. Amennyiben az étkezés megrendelése nem történik meg, úgy az intézményekben nem biztosított a gyermek ellátása!

Az étkezés megrendelések rendje:

Minden hónap 15-ig kell megrendelni és kifizetni a következő hónap étkezéseit.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben a megrendelt étkezések díjának kiegyenlítése nem történik meg, úgy a megrendelt és ki nem fizetett étkezések lemondásra kerülnek!

Az intézményben elhelyezett, kártyaolvasóval felszerelt érintőképernyős terminálon a menzakártya (bölcsőde, óvoda, általános iskola felső tagozat, gimnázium) hozzáérintésével vagy a letöltött és aktivált telefonos applikáció (óvoda és bölcsőde esetében) használatával tudják reggelente a szülők rögzíteni a gyermek beérkezését.

Menzakártya kiváltása:

FontosAz e-menza kártya kiváltása KÖTELEZŐ a bölcsődés, óvodás gyermekeknek és az általános iskola felső tagozatos (5-8. évfolyam), valamint a gimnáziumi tanulóknak!

Az alsó tagozatos (1-4. évfolyam) tanulóknak csoportkártyájuk van, melyet az osztályfőnök/tanító nénik kezelnek.

A bölcsődében és óvodában a mobil applikáció kiváltja a plasztik kártyát. Az étkezés elfogyasztásának jelzéséhez a kártyaérintés helyett ebben az esetben a mobil alkalmazás felületén szükséges egy gombot megérinteni. Az alkalmazás működéséhez és aktiváláshoz szükséges az internetelérés a mobilon (mobilnet vagy WiFi) és GPS.

Az applikáció elérhetősége:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.Netkir.EMenza&pli=1

iPhone: https://apps.apple.com/hu/app/e-menza-mobilk%C3%A1rtya/id1420038236?l=hu

A menzakártyát személyesen az intézmények titkárságán tudja átvenni a szülő/gondviselő/gyermek, miután kifizette a K&H Bank 10400494-50505156-57531006 számla számra az 1.000 Ft letéti díjat.

Az azonosítás miatt fontos, hogy az utalásnál a közleményben az alábbi adat szerepeljen: gyermek neve, intézmény, osztály, oktatási azonosító (ha van), kártya letéti díj

A 100 % normatív kedvezményben részesülőknek (ingyenesen étkezőknek) is meg kell fizetni a kártyadíjat, mivel a gyermek az intézmény étkezőjében a kártya terminálhoz való érintésével tudja majd igénybe venni a megrendelt étkezést.

A kártya használatával egyszerűen ellenőrizhető a rendelés, a sorban állás lerövidül és felgyorsul az étel kiadása.

Megkérnénk azokat a szülőket, hogy akik igénybe veszik az óvodai, bölcsődei, általános iskolai 5-8. évfolyam és gimnáziumi iskolai étkezést, utalják be az 1000 Ft kártyadíjat a tanév megkezdése előtt.

Határidő: 2024. augusztus 23. péntek.

Továbbiakban tájékoztatjuk a szülőket, hogy a 2024/2025. tanévben csak azoknak a gyermekeknek nyílik meg az E-menza felület, akik menzakártyával rendelkeznek.

Kérjük, hogy amennyiben az óvodában menzakártyát használtak, tegyék azt el, ugyanis a későbbiekben az általános iskolában (felső tagozaton) a gyermekek egyéni kártyát használnak, és a korábban óvodában használt kártya érvényes marad. A kártyadíj összege vissza is igényelhető, amennyiben nem péceli intézményben folytatja későbbiekben a tanulmányait a gyermek.

Kártyadíj visszatérítése:

A kártya letéti díja 1.000 Ft (azaz egyezer forint). Amennyiben valamilyen okból szükségtelenné válik a későbbiekben a menzakártya használata – pl. költözés –, lehetőség van a kártya leadására a nevelési/oktatási intézményekben vagy az Önkormányzat Pénzügyi Csoportján. Ebben az esetben ezt az összeget az Önkormányzat visszatéríti az igénybevevőnek kérelem alapján, melyet az etkezes@pecel.hu-ra kell eljuttatnia. A kérelemben szerepelnie kell: gyermek neve, intézménye, csoportja, osztálya, szülő neve, címe, bankszámlaszáma.

Nyomtatványok:

  • Általános Szerződési Feltétel E-menza online felület használatával összefüggésben

Kitöltendő nyomtatványok

Új belépők esetében és intézményváltáskor:

  • Megállapodás

  • Adatvédelmi nyilatkozat

  • Menzakártya nyilatkozat

Intézményen belül marad a gyermek:

  • Adatváltozási nyilatkozat (csak abban az esetben kell kitölteni, ha történt változás az adatokban)

Minden új regisztrálónak ki kell tölteni a megállapodást, ami az étkezéshez kapcsolódik.

A kitöltött, aláírt, dátummal ellátott megállapodások és nyilatkozatok beküldése elektronikusan történik az etkezes@pecel.hu email címre.

A kedvezmény igényléséhez kitöltendő nyilatkozatok:

  • Gyvt. 21/B. § (1) bekezdés a) pontja szerinti ingyenes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez a 6. melléklet.

  • Gyvt. 21/B. § (1) bekezdés b)-d) pontja és a Gyvt. 21/B. § (2) bekezdése szerinti ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés igénybevételéhez a 8. melléklet.

Minden kedvezményre jogosító nyilatkozat pontosan kitöltve, dátummal, és aláírva kerüljön feltöltésre a gyermek adatlapjára az e-menza felületen. A kedvezmény érvényesítése csak abban az esetben történik meg, ha a fenntartó látja a kedvezményre jogosító nyilatkozatokat.

Visszadátumozott nyilatkozatokat nem áll módunkban elfogadni!

E-menzához szükséges nyomtatványok

Diéta/Allergia:

Minden esetben szükséges a speciális étrendhez a szakorvosi igazolás leadása az etkezes@pecel.hu email címre, és a nevelési/oktatási intézménybe is.

A nyomtatványok kitöltése minden intézményben az új étkezőkre vonatkozóan kötelező.

A kitöltendő nyomtatványok elérhetőek az intézményekben, és az alábbi honlapon:

https://pecel.hu/intezmenyek/kozetkeztetes

 Jogszabályok:

  • 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

  • 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról

  • Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (V. 3.) önkormányzati rendelete az étkeztetésért, a gyermekétkeztetésért, a gyermekek napközbeni ellátásáért, valamint a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális alapellátásokért fizetendő intézményi térítési díjakról

Étkezési térítési díjak:

Bölcsődei ellátás (4 étkezés)

900 Ft/nap

reggeli:

305 Ft/nap

tízórai:

65 Ft/nap

ebéd:

410 Ft/nap

uzsonna:

120 Ft/nap

Óvodai ellátás (3 étkezés)

910 Ft/nap

tízórai:

270 Ft/nap

ebéd:

495 Ft/nap

uzsonna:

145 Ft/nap

Általános iskola, alsó tagozat (3 étkezés)

1050 Ft/nap

tízórai:

260 Ft/nap

ebéd:

590 Ft/nap

uzsonna:

200 Ft/nap

Általános iskola, felső tagozat (3 étkezés)

1090 Ft/nap

tízórai:

260 Ft/nap

ebéd:

605 Ft/nap

uzsonna:

225 Ft/nap

középiskolai tanulók, ebéd:

870 Ft/nap

szociális felnőtt étkezés (szállítással) ebéd:

1100 Ft/nap

szociális felnőtt étkezés (szállítás nélkül), önkormányzati, hivatali és köznevelésben dolgozók, ebéd:

1095 Ft/nap

Jelmagyarazat Emenza