Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

21.8 C° Pécel 2024. április 30. kedd
Margit Neni Alap
2024 április 09.

103 évnyi, mosoly, erő és kitartás


Maróti Margit nővért 103. születésnapja alkalmából Horváth Tibor polgármester és Sarlós Imre alpolgármester köszöntötte a Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonában.

Margit néni olyan személyiség, akit már szinte senkinek sem kell bemutatni. Talán Ő jelenleg a legidősebb lakó Pécelen. Margit testvér 1921. április 8-án látta meg a napvilágot Kiskundorozsmán. Szívesen idézi fel gyermekkorának emlékeit, és büszkén meséli, hogy noha sokszor csintalan volt, mindig azonnal bűnbánatot tanúsított, ha rajtakapták, és az ágya melletti szentképhez sietett imádkozni, hogy megússza a büntetést.

Szülei mélyen vallásos emberek voltak, ami arra ösztönözte, hogy már kiskamaszként elhatározza, Istennek szenteli az életét. Tizenöt évesen ismerkedett meg és szeretett bele a Jézus Szíve Társasága példamutató életébe és munkásságába. Annak ellenére, hogy édesanyja próbálta más irányba terelni az életét, Margit néninek nem voltak kétségei, és mindvégig hű maradt döntéséhez. Nagy kiváltságnak érzi, hogy még találkozhatott P. Bíró Ferenc alapítóval, aki 1921-ben hozta létre a Jézus Szíve Társaságát Isten és a magyar nép szolgálatára. Margit nővér életútja egybefonódik a Társaságéval, amelyben sokféle apostoli tevékenységet végzett. Negyven évig élt Kanadában, ahol a gyermekneveléstől az idősek gondozásáig sok területen szolgált. Rendszerváltáskor térhetett vissza hazájába, és nagy boldogsággal fogadta, hogy folytathatta a Társaság misszióját. Elmondása szerint mindig Isten mosolya kísérte útján, és ezt a szeretetet minden emberrel megosztotta.

Születésnapja alkalmából az otthon dolgozói szeretettel és szentmisével köszöntötték és még a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai is készültek neki egy kis műsorral.

Maróti Margit SJC testvérünk 103. születésnapja - Hírek - Jézus Szíve Társasága Idősek Otthona (jezussziveotthon.hu)

Margit néni hálás Istennek a hosszú, tartalmas és boldog életéért, és mindenkinek ilyen hosszú és elégedett életet kíván. Szeretettel és derűvel fordul mindenki felé, és biztos benne, hogy jövőre ismét találkozunk., ebben pedig mi is teljesen biztosak vagyunk.

Isten éltesse Őt erőben, egészségben még nagyon sokáig.

986707b5 0cf8 420e A197 F3096f0b24de
16f3e0d7 Bb8f 4637 B03c Eccb6526ad60 1