Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

16.5 C° Pécel 2024. március 28. csütörtök
Kommunalis Ado
2020 június 19.

Várható adóellenőrzések


Tisztelt Adózók!

Felhívjuk a szíves figyelmüket arra, hogy a magánszemély kommunális adója adónemben az adótárgy a lakás, tehát nem telkenként együttesen kell megfizetni az összes lakásra, hanem lakásonként kell a tulajdonosoknak külön adatbejelentést tenni. Kérjük, hogy aki még eddig nem tette meg, az haladéktalanul tegyen adatbejelentést az ingatlana tulajdonjogával kapcsolatban, ugyanis az elmulasztott adatbejelentés miatt mulasztási bírság kiszabására, amennyiben pedig adóellenőrzés keretében kell megállapítanunk az adót, úgy a feltárt adóhiányra még adóbírság kiszabására is sor kerül a vonatkozó jogszabályok értelmében.

A tavalyi talajterhelési díj bevallásának határideje 2020. március 31. napja volt, azonban a járványveszély miatt nem volt ügyfélfogadás a Hivatalban. Kérjük az érintett fogyasztókat, hogy mihamarabb tegyenek eleget a bevallási kötelezettségüknek, ugyanis a szankciók azonosak a magánszemély kommunális adójánál részletezettekkel.

Az adatbejelentéseket, bevallásokat megtehetik elektronikus úton, az ügyfélkapus azonosítójuk segítségével az E-Önkormányzat Portálon, postai úton, illetőleg ügyfélfogadási időben személyesen (2119 Pécel, Petőfi u. 1.) az Adócsoporton.

Megértésüket előre is köszönjük.

Oláh János jegyző