Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

7.1 C° Pécel 2024. április 23. kedd
Nepszamlalas
2022 július 05.

Továbbra is számlálóbiztosokat keres a Péceli Polgármesteri Hivatal


Az eredetileg 2021 őszére tervezett népszámlálást a Kormány - a koronavírus-járvány miatt - 2022 őszére halasztotta, így a hatályos jogszabályok alapján Magyarországon – így Pécelen is – 2022. október 1. és 2022. november 28. napja között népszámlálás kerül végrehajtásra.

A népszámlálás során össze kell írni a településen található valamennyi lakóegységet, továbbá a településen élő személyeket.

A népszámlálás, az adatok összeírása a Központi Statisztikai Hivatal (a továbbiakban: KSH) szakmai irányításával fog történni.

Az adott településen a népszámlálás előkészítéséről és az adatfelvétel végrehajtásáról a jegyző mint helyi népszámlálási felelős gondoskodik, akinek a munkáját népszámlálási koordinátor segíti.

A népszámlálás terepen történő adatgyűjtési tevékenységét a számlálóbiztosok látják el, akiknek a munkáját a felülvizsgálók koordinálják, ellenőrzik.

Pécel területén 39 fő számlálóbiztos fogja végezni az összeírási, adatgyűjtési feladatokat, akik e feladatukat nem papír alapon fogják ellátni, hanem elektronikai eszköz (tablet) segítségével, melyet a feladatellátás idejére a KSH bocsát a rendelkezésükre.

A számlálóbiztosok kiválasztása, megbízása előtt oktatáson (e-learning) vesznek részt, majd sikeres vizsga esetén a jegyző megbízási szerződést köt velük.

A vonatkozó jogszabályok értelmében a számlálóbiztosokat a következő munkadíjak illetik meg:

  • címellenőrzés: 300 Ft/cím

  • lakások, lakóegységek összeírása: 300 Ft/cím

  • személyek összeírása: 620 Ft/személy

 

Elsősorban olyan személyek jelentkezését várjuk, akik

  • legalább középfokú végzettséggel

  • helyismerettel

  • jó kapcsolatteremtő és kommunikációs készséggel

  • konfliktuskezelő készséggel

  • számítógépes ismerettel

  • saját informatikai eszközzel és interneteléréssel (a tananyag elsajátításához és a vizsgához)

  • elektronikus és telefonos elérhetőséggel

rendelkeznek.

Jelentkezni dr. Szolnoki Imre aljegyzőnél, népszámlálási koordinátornál lehet az aljegyzo@pecel.hu címen 2022. augusztus 12. napjáig.

2021-ben a Péceli Polgármesteri Hivatal felhívást tett közzé, melyben a népszámlálással kapcsolatos számlálóbiztosi feladatok iránt érdeklődő személyek jelentkezését várta. 2021-ben több személy jelentkezett a számlálóbiztosi feladatok ellátására. A Kormány döntése alapján a népszámlálás elmaradt, melyről értesítettük a jelentkezőket.

Kérjük, hogy azon személyek, akik 2021-ben jelentkeztek a számlálóbiztosi feladatok ellátására és ezen szándékukat 2022-ben is fenntartják (továbbra is szeretnének számlálóbiztosként részt venni a 2022. évi népszámláláson), ám 2022-ben még nem jelentkeztek számlálóbiztosnak, írásban jelezzék ezt dr. Szolnoki Imre aljegyzőnél, népszámlálási koordinátornál, az aljegyzo@pecel.hu címen 2022. augusztus 12. napjáig.

A népszámlálással kapcsolatos tudnivalókról a lakosság a későbbiek folyamán kap részletes írásos tájékoztatást.

Oláh János jegyző, helyi népszámlálási felelős