Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

8.3 C° Pécel 2024. április 24. szerda
Iparuzesi Ado
2022 január 17.

Tisztelt Adózók!


Tájékoztatom Önöket, hogy az adónyilvántartó rendszer év eleji pénzügyi és technikai zárása miatt a péceli I. fokú adóhatóságnál vezetett adófolyószámlájuk egyenlege kizárólag a 2021.12.31. napjáig beérkezett befizetéseket tartalmazza. Az ezt követően eszközölt befizetéseket a zárási folyamat befejezése után lesz lehetőségünk könyvelni, amelynek várható időpontja 2022. január hónap vége.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2022. évre vonatkozó építményadó, magánszemély kommunális adója, talajterhelési díj, valamint helyi iparűzési adó kötelezettségeket tartalmazó értesítő és a készpénz-átutalási megbízások (sárga csekkek) postázása a magánszemélyek részére is a zárást követően történhet meg. Az elektronikus ügyintézésre kötelezettek (vállalkozások, egyéni vállalkozók) részére az idei évben is elektronikus úton – ügyfél-, cégkapura – küldjük meg értesítőnket.

Felhívom figyelmüket, hogy a gépjárművek adóztatását 2021. évtől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el, így a gépjárműadót már nem a lakcím szerint illetékes önkormányzathoz kell megfizetni. Amennyiben gépjárműadójukat 2021. vagy 2022. évben mégis Pécel Város Önkormányzata számlájára fizették be, úgy szíveskedjenek azt mihamarabb visszaigényelni az erre szolgáló nyomtatványon.

Tájékoztatom Önöket továbbá, hogy az E-önkormányzat portál – ügyfélkapus bejelentkezést követően – továbbra is lehetőséget ad adófolyószámlájuk egyenlegének lekérdezésére, valamennyi beadvány típus elektronikus formában történő benyújtására, bankkártyás befizetésre, valamint ügykövetésre.

Helyi adókkal kapcsolatos kérdéseikkel kapcsolatban az adócsoport munkatársai készséggel állnak rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken, illetve személyesen a Petőfi utca 1. szám alatti irodában ügyfélfogadási időben (hétfő: 8:30-12:00 és 13:00-17:30, szerda: 8:30-12:00 és 13:00-15:30).

Telefon: 06-28-452-751, e-mail: ado@pecel.hu

A Péceli Polgármesteri Hivatal dolgozói nevében köszönöm együttműködésüket az adókötelezettségek határidőben történő teljesítésében, egyúttal jó egészséget és sikerekben gazdag évet kívánok Önöknek.

Oláh János jegyző