Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

3.4 C° Pécel 2024. március 19. kedd
Mohu
2023 május 04.

Tájékoztató hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációjáról


Tisztelt Leendő Partnerünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy 2023. március 1-jén elindult a hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. elektronikos ügyintézési felületén.

2023. július 1-jét követően a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU Zrt.), mint Koncessziós Társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről is.

Az intézményi és gazdálkodó szervezetek által koncesszió alá tartozó elkülönítetten gyűjtött hulladék begyűjtését kizárólag a MOHU Zrt. és annak szerződött intézményi szolgáltatója végezheti. Célunk egy jól nyomon követhető, következetes, egységes és kiszámítható rendszer felállítása Magyarország teljes területén.

Hogyan érinti a vállalkozását ez a változás?

A 2012. évi CLXXXV. törvény azon intézményi és gazdálkodó szervezetek számára, amelyek hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termelnek és azokat elkülönítetten gyűjtik kötelezően előírja, hogy a MOHU Zrt. által üzemeltetett PARTNERPORTÁLON regisztráljanak, valamint a szerződéskötéshez szükséges adatokat megadják.

A hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartoznak példáulaz alábbi hulladékok:

  • csomagolóanyagok (pl. papír, műanyag, fa, fém, üveg, veszélyes csomagolóanyagok stb),

  • elektromos és elektronikus berendezések,

  • elemek és akkumulátorok,

  • gépjárművek és alkatrészeik,

  • gumiabroncs,

  • reklámhordozó és irodai papír,

  • használt sütőolaj,

  • biológiailag lebomló hulladék,

Hogyan zajlik a regisztráció?

2023. március 1. és 2023. április 30. között azon gazdálkodó szervezeteknek kell regisztrálniuk a MOHU Partnerportálon, amelyek 2023. február 28. napján a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termeltek.

A regisztráció menetével kapcsolatos részletes tájékoztatást a mohu.hu weboldalon (Nem lakossági ügyfelek -> Gazdálkodó szervezetek és intézmények regisztrációja) olvashat. További felmerülő kérdésével kapcsolatban felveheti a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Üdvözlettel,

MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt.
Újrahasznosítjuk.
Közösen.