Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

15.2 C° Pécel 2024. május 23. csütörtök
Szunyog
2023 szeptember 18.

Tájékoztatás szúnyoggyérítésről


Tisztelt Péceli Lakosok!

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy a településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés került elvégzésre 2023. augusztus 31 és szeptember 1. napokon 20:00 óra után (esőnap 2023 szeptember 5-6).

Az ismétlődő permetezés időpontja 2023. szeptember 21-22. napokon 20:00 óra után kerül elvégzésre.

A gyérítés Pécel belterületén lévő utcákon haladva történik, melegködképző generátorral, amely 250 méteres területet képes beködölni. A gyérítést Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogírtószerrel végezzük.

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV, ami a gyártó által megadott adatlap szerint, a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra gyakorol hatást, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja, ugyanakkor a méhekre veszélyes, ezért kérjük a méhészeket, - előzetes értesítésünknek megfelelően -, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tartott gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen lévő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.