Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

25.7 C° Pécel 2023. szeptember 26. kedd
Gyogyszer
2022 december 13.

Tájékoztatás rendszeresen szedett gyógyszerek felírásával kapcsolatban


A Központi Háziorvosi Ügyelet Kft. ügyvezetője az ünnepek közeledtével a következőkről tájékoztatta Önkormányzatunkat:

Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a lakosok jelentős része az orvosi ügyeletet keresi fel az ünnepek alatt a rendszeresen szedett gyógyszereik felíratása céljából. Ezen terhelt időszak alatt egyébként is megnő a betegforgalom az ügyeleten, ezért különösen fontos, hogy az orvosi ügyeleten valóban csak a sürgős esetek kerüljenek ellátásra, s a háziorvosi kompetenciába tartozó feladatok háziorvosi rendelési időben kerüljenek elvégzésre a biztonságos betegellátás fenntarthatósága és a sürgősségi esetek zavartalan ellátása érdekében. 

Ezúton arra kérjük a kedves lakosságot, hogy a szükséges gyógyszereiket még ünnepek előtt a háziorvosi rendeléseken írassák fel, tekintettel arra, hogy az ünnepek ideje alatt a gyógyszertárak is korlátozott nyitvatartással lesznek elérhetőek. 

A rendszeresen gyógyszert szedő, krónikus megbetegedésben szenvedő lakosok ezt figyelembe véve szíveskedjenek időben felkeresni háziorvosukat gyógyszerfelírási szándékukkal, hogy a gyógyszerellátásuk folyamatos legyen az ünnepek alatt is. Természetesen az orvosi ügyeletben szolgálatot teljesítő ügyeletes orvos szükség esetén ellátja a panasszal érkező lakosokat. Jelen felhívással az a cél, hogy a háziorvosi kompetenciába tartozó feladatok elvégzésével ne terheljük az ügyeleti team munkáját a hosszú, s amúgy is terhelt ünnepi időszak alatt, s csak a valóban indokolt, sürgős ellátásokra tudjanak koncentrálni közreműködőink. 

A Decemberi szabadságolások az egészségügyben Pécelen című cikkben bővebben olvashatnak az orvosok szabadságolásáról.

Ez a cikk folyamatosan frissül!


Önkormányzati tájékoztató- gyógyszerfelírás KHÜ.pdf