Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

13.2 C° Pécel 2024. április 25. csütörtök
2020 december 08.

Tájékoztatás a Baross utcai vasúti átjáróban folyó munkákról


Az RTL Híradóban 2020. december 5-én a Baross utcai vasúti átjáróban folyó munkálatokkal kapcsolatban leadott riportra válaszul a Strabag Vasútépítő Kft. munkatársa a következő tájékoztatást küldte önkormányzatunkhoz.

129409349 421482885896997 7612815746228424407 N

„A pillanatnyi helyzet elsőre valóban nehezen érthető, akár abszurdnak is lehet nevezni - azonban a következőket lenne szükséges figyelembe venni: a terület jelenleg építési terület, tehát nem végleges vagy annak szánt megoldásról van szó.  Az építkezés megkezdése előtt a területen nem volt gyalogátkelő, csupán közúti átkelőhely. A kivitelező előtt két lehetőség állt: vagy lezárja az építési területet, és a gyalogosokat az elkerített és ezzel lényegesen leszűkített úttestre tereli, vagy az építési területet nem keríti le és ott biztosít ideiglenes áthaladási lehetőséget. Így viszont az ott haladók nincsenek tisztában vele, hogy egy építésközi állapotot látnak.

Az építkezés további szakaszában a jelenlegi jelzőlámpa el lesz távolítva és a járdán kívül új jelző kerül letelepítésre (ez tavaszra várható). Addig a gyalogosok számára a jelzőlámpa mellett zúzalékos feltöltést készítettünk december 3-án. A balesetek elkerülése végett a munkaterületet lehatároljuk, az arra közlekedőket pedig a közeljövőben felirattal fogjuk tájékoztatni arról, hogy a helyzet az építkezés ideje alatti ideiglenes állapot, ami a jelzőlámpa eltávolításával és új jelző telepítésével (legkésőbb az új biztosítóberendezés 2021 április 30-i átadásáig) illetve a járda építési munkáinak befejezésével meg fog szűnni.

Köszönjük megértésüket!”