Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

12.9 C° Pécel 2024. április 23. kedd
Szunyog
2022 június 09.

Szúnyoggyérítés Pécelen


Tisztelt Péceli Lakosok!

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy a településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre 2022. június 13-14. napokon 21:00 óra után.

Rossz idő esetén a védekezés 2022. június 15-16. napokon ugyan ebben az időben kerül elvégzésre.

Az ismétlődő permetezés időpontja 2022. június 27-28. napokon 21:00 óra után, rossz idő esetén június 29-30. napokon ugyan ebben az időpontban kerül elvégzésre.

A gyérítés Pécel belterületén lévő utcákon haladva történik, melegködképző generátorral, amely 250 méteres területet képes beködölni. A gyérítést Deltasect 1,2 ULV szúnyogírtószerrel végezzük.

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV, ami a gyártó által megadott adatlap szerint, a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra gyakorol hatást, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja, ugyanakkor a méhekre veszélyes, ezért kérjük a méhészeket, - előzetes értesítésünknek megfelelően -, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tartott gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen lévő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Tisztelettel, Horváth Tibor polgármester

szúnyoggyérítés lakossági tájékoztató.pdf