Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

11.1 C° Pécel 2024. április 26. péntek
Alap
2021 augusztus 21.

Szent István napi ünnepség


A Ráday-kastély kertjében lezajlott az augusztus 20-i városi ünnepség, ahol az Ossó János Fúvószenekar játéka fogadta az érkezőket. Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő beszéde után Horváth Tibor polgármester mondta el ünnepi gondolatait, majd a kitüntetések átadása következett. 

A Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díjat Petróczi Róbertné, a Napsugár Bölcsőde dolgozója, a Pécelért Díj kitüntető címet Battai Eszter, a Varázskulcs Közösség alapítója, vezetője, a Pécel Város Díszpolgára kitüntető címet dr. Horváth Mária gyermekorvos kapta. (a díjazottakról bővebben a szeptemberi Péceli Hírekben olvashatnak.) A díjak átadása után Tarlós Ferenc, az Operettszínház művésze műsorát hallgathatta a közönség. Ezután került sor a hagyományos kenyéráldásra és kenyérszentelésre. A jelenlévők megkóstolhatták az új kenyeret, melyet a Péceli Kenyérgyár ajánlott fel a város számára.

Délután folyamán a gyerekeket a Buborék együttes, a felnőtteket pedig a FiveLive Acapella és a At Five zenekar szórakoztatta.