Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

7.5 C° Pécel 2024. április 24. szerda
Sikossagmentesites
2021 február 11.

Síkosságmentesítés Pécelen


Kedves Péceliek!

A meteorológiai előrejelzések szerint továbbra is havazásra, ónos esőre, helyenként hófúvásra, erős szélre kell készülni, ezért a meteorológiai szolgálat több megyére másodfokú riasztást adott ki. Az elkövetkezendő éjszakákon -10 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet!

A Pécel Üzemeltető Kft. dolgozói ezért erőn felül küzdenek a lefagyott utak síkosságmentesítésével, valamint a hó átfúvások megszüntetésével. Ezért szeretném kérni a türelmüket, ha a bejelentésüket követően a munkagépek nem tudnak azonnal a helyszínre sietni. Vegyék figyelembe, hogy a kft. dolgozói már szerda estétől megfeszített tempóban dolgoznak városunk biztonságáért, és a létszám hiány nem teszi lehetővé, hogy folyamatosan az utcán legyenek. Továbbá az is fontos, hogy a leggyakrabban használt útszóró só által képzett oldat például -7 Celsius fok körül elkezd megfagyni, így már nem olyan hatékony. 

A Pécel Üzemeltető Kft. városunkban a síkosságmentesítést az alábbi kiemelt fontossági sorrend szerint végzi:

  1. Tömegközlekedési útvonalak

  2. Közintézményekhez vezető útvonalak

  3. Domborzati helyekhez vezető utak

  4. Szilárd útburkolatú mellékutak

  5. Földutak

  6. Külterületen lévő utak

Továbbá ismét felhívnám a figyelmet arra, hogy az úttestet hagyják szabadon! Autóikkal ne közterületen, hanem lehetőség szerint ingatlanjaikon belül parkoljanak. Ezek a járművek akadályozzák a biztonságos és folyamatos közlekedést és a síkosságmentesítést.

A Pécel Üzemeltető Kft. munkatársai mindent megtesznek ennek érdekében, de csak akkor képesek gyorsan és maradéktalanul elvégezni a feladatot, ha a munkagépekkel akadálytalanul tudnak haladni az utcákban.

Ezúton kérjük megértésüket és türelmüket!

Horváth Tibor polgármester