Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

6 C° Pécel 2024. április 26. péntek
Covid 2
2021 március 12.

Pécelen is megkezdődött a koronavírus elleni oltás


Február elején megérkezett az első oltóanyag szállítmány Pécelre. Ezzel egyidejűleg a háziorvosok megkapták a praxisukban védőoltásra regisztráltak életkor szerint rendezett listáját.

A listán kívül a behívásnál egyéb szempontokat is fegyelembe kell venni, például, hogy a rendelkezésre álló vakcina mely korosztálynak, mely meglévő betegségek mellett adható.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

Aki oltásra érkezik, számítson arra, hogy hosszabb időt kell ott tölteni. Egyrészt, az oltás előtt és után is komoly adminisztrációt kell elvégezni, másrészt, a vakcina beadása után legalább 15-30 percet még a rendelőben kell maradni, hogy az esetleges reakciót megfigyelhessék. (Ez vonatkozik a többi oltóhelyre is.)

Mindenki, aki regisztrált, sorra fog kerülni, legyenek türelmesek. Ez ügyben ne zavarják telefonhívásaikkal az orvosokat és asszisztenseiket, annál is inkább, mert ők sem tudják, mikor, mennyi és milyen fajta oltóanyagot fognak kapni.

Aki eddig nem regisztrált, és szeretne, bármikor megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu weboldalon. Sokan vannak, főleg az idősebb korosztályban, akik nem rendelkeznek internettel vagy számítógépes ismeretekkel. Ők kérhetnek segítséget a Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaitól (T: 06-28-662-036, 06-20-801-2399), de hozzátartozóik vagy szomszédaik is biztosan szívesen segítenek a regisztrálásban.

Az oltással kapcsolatos intézkedések nagy körültekintést és figyelmet igényelnek. Az oltási napokon a háziorvosok és asszisztenseik különösen elfoglaltak. Vannak helyzetek, amikor nem tudják felvenni a telefont, kérik a lakosság megértését.