Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

14.2 C° Pécel 2024. március 28. csütörtök
2022 május 11.

Pécel nem áll meg a fejlődésben


Horvath Tibor 2

Kedves Lakosok!

Április 3-án a folytatás lehetőségével zárult le egy korszak. Lezajlottak a választások és én büszke vagyok a péceliekre, amiért ilyen nagy számban, az országos átlag fölött, 72 %-os aránnyal vettek részt a szavazáson és türelemmel, megértéssel fordultak a bizottságok felé. És büszke vagyok a kollégáimra, amiért 24 óra folyamatos, kitartó és hibátlan munka után még mindig ugyanazzal a kedves és nyugodt mosollyal az arcukon fordultak egymás felé és a péceli emberek felé. Egyúttal köszönöm a bizottsági tagoknak, akár választott, akár delegált szerepben vettek részt a választáson, a korrekt és pontos munkát.

Vannak folyamatok, melyeknek most vége szakad, új lehetőségek nyílnak és a megkezdett dolgok befejeződhetnek. Az ország hozott egy döntést, amivel van, aki elégedett, van, aki nem. Független polgármesterként én mindig, minden döntésben látom az esélyt, hisz az a feladatom, hogy a fejlődés lehetőségét lássam meg, és ezzel éljek, ezért dolgozzak. Engedjék meg, hogy egy kicsit nosztalgiázzak. Én magam a Kádár-rendszerben szocializálódtam és túléltem már pár korszakot. Mindegyiknek, kivétel nélkül, megvolt a maga átka, de megvolt a maga haszna is. És ez a haszon az, amiből mi, péceliek profitálni tudunk, profitálni fogunk. Ezért kérek mindenkit, fogadja el az eredményt, nincs értelme lázadozni, fordítsuk a saját hasznunkra, amit csak lehet. Magam részéről örülök, hogy Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselővel folytathatom a megkezdett közös munkát és ezúton gratulálok neki az elsöprő győzelméhez. Azt hiszem, ez tökéletesen bizonyítja azt, amiről már korábban is beszéltem, hogy a választók az országgyűlési képviselő mögött nem csak az eredményt látják, hanem a segítőkész, dolgos embert, aki igenis tesz Pécelért és tesz minden városért, felelősségvállalása szerint. Egy nehézségekkel terhelt hivatalt vettünk át elődeinktől. Ugyanúgy, mint egy ház vásárlása esetén, lomtalanítani, takarítani kell. E nélkül nem lehet felújítani. Mi pedig kitartóan dolgozunk, és nem riadunk meg a nehézségektől. 2020 márciusától az egész világot és városunkat sújtó Covid járvány és azzal kapcsolatos vészhelyzeti intézkedések gátolták a mindennapi életünket. A gazdasági erőforrások átcsoportosítása miatt, a függőben lévő projektek drágulása nagy terhet jelent a városnak. Újra pályázatokat nyújtunk be TOP_Plusz program keretein belül, melyekből a vállalkozói parkhoz tartozó infrastruktúrát, a Rákóczi út burkolatát és a hozzá tartozó járdát, valamint a Dr. Varga László Egészségház bővítését szeretnénk megoldani. Ha minden a terveink szerint halad, Pécel több mint 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthat. Továbbra is zavartalanul haladnak a megkezdett projektjeink és a STRABAG Zrt. május közepe, vége felé fogja elkezdeni a Rákóczi utca, Erzsébet sétány és Baross utca egyes szakaszainak javítási munkálatait.

Márciusban Farkas László jelentkezett a műszaki és beruházási irodavezető pozícióra, de menet közben a Pécel Városüzemeltető Kft. ügyvezetői munkaköre megüresedett, így arra kértük vállalja el ezt a tisztséget, ami jobban is illik a végzettségéhez. Kisebb kellemetlenséggel jár az, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zajvédőfal magasítási munkákat végez az M0-ás autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán, a péceli csomópont környezetében. Ezért kérem türelmüket és rugalmasságukat, a munkák végeztével Pécel csendesebb és biztonságosabb lesz.

Végezetül pedig szeretettel várok mindenkit május 28. és 29-én a Topolyosban megrendezésre kerülő, két napos, remélhetőleg korlátozás mentes Gyermeknapi rendezvénysorozatunkra. Kisgyermekek, szülők, nagyszülők részvételére számítunk, hisz Pécel egy családbarát város.

Köszönettel, Horváth Tibor polgármester