Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

19.7 C° Pécel 2024. július 3. szerda
Vihar Alap
2021 augusztus 10.

Óriási viharkárok Pécelen


Kedves Péceliek!

Vasárnap éjszaka hatalmas vihar csapott le városunkra. Fákat csavart ki, melyek vezetékeket szakítottak le. Ez okból városunk egész területén szünetel a kábeltelevíziós szolgáttatás, és sok háztartásban nincs áram sem, és a település bizonyos részein a közvilágítás is sérült. A szolgáltatók tájékoztatása szerint nagy erőkkel vonultak ki városunkba, hogy helyre állítsák a szolgáltatást.

Ezért türelmüket kérik!

Pécel Város Önkormányzata és a Pécel Kft. munkatársai folyamatosan dolgoznak a károk helyre állításán. A Kft. dolgozói fontossági sorrendben haladnak a helyreállítási munkálatokkal, ezért először a közterületek, utak, járdák, valamint az intézmények területén keletkezett károkat orvosolják. Ez időbe telik, nem tudják mindenhol egy időben végezni a munkát, ezért kérem, legyenek türelmesek.

Munkatársaink jelenleg nagyerőkkel dolgoznak, többek között a Köztársaság téren, a MOL kútnál, de fennakadásokra kell számítani a Felsősor utcában a Bem utca felső szakaszán a Táncsics utcában a Kolozsvári utcában.

Időközben az önkormányzattól Sarlós Imre és a Pécel Kft ügyvezetője, közösen tartott bejárást a Gödöllői Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakembereivel, a keletkezett károk mielőbbi helyreállítása és a vis maior pályázat benyújtása érdekében.

Mik a teendők magán ingatlanokat ért károk esetén:

Amennyiben saját kertjében házában okozott kárt a vihar, kérjük elsőkörben a saját biztosítójával vegye fel a kapcsolatot, illetve azon szomszéddal, ahonnan a fa kidőlt, illetve átdőlt az Ön kertjébe.

Amennyiben ez az egyeztetés eredménytelen birtokvédelmi eljárást kezdeményezhet Péceli Polgármesteri Hivatalánál, ez esetben írjon levelet a hivatal@pecel.hu email címre.

Ha a fa a közterületről dőlt az Ön házára, illetve kertjébe ezt a problémát bejelentheti a Péceli Polgármesteri Hivatalához a jakab.edina@pecel.hu email címen.

Továbbá veszély helyzet kialakulása esetén hívja a Katasztrófavédelmet a 112 es segélyhívó telefonszámon.

 Megértésüket köszönöm!

Tisztelettel: Horváth Tibor polgármester