Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

20.5 C° Pécel 2024. március 29. péntek
Ovoda Alap
2022 november 22.

Megújultak Pécel Város Óvodáiban a játszóterek


Mérföldkőhöz érkeztünk tegnap, ugyanis átadásra kerültek a Pécel Város Óvodáiban található játszóterek. Ez azért számít nagy előre lepésnek, mert a Szivárvány, Gesztenyés és Nyitnikék óvodákban található játszóterek több tíz éve vártak a felújításra, illetve a megújulásra. A problémával akkor szembesült a jelenlegi városvezetés, mikor 2021-ben megtörtént az óvodai játékok felülvizsgálta, ami 3 évente kötelező és az elmúlt tíz évben nem történt meg. Hamar jött a felismerés, hogy itt már nem elég a foltozgatás és a hosszú évek óta fennálló problémát meg kell oldani. Pécel Város Önkormányzata saját költségéből valósította meg a játszótéri elemek beszerzését és beépítését 2022 június közepén a Pécel Üzemeltető Kft. közreműködésével elkezdődtek a munkák, menetközben számos plusz problémát kellett orvosolni, egyes területeken kompletten ki kellett cserélni a földet, mert szemetet és üvegszilánkokat találtak, valamint a veszélyes fákat is ki kellett vágni.

A Nyitnikék óvodában a kicsik játszóterén kombinált játszóvár, egy hatos hinta, homokozó és felújított rugós motor és mérleghinta került telepítésre. A nagyok játszóterén kötélpiramis, mozgásfejlesztő akadálypálya mellett egy hatalmas homokozó, kombinált mászóvár csúszdákkal, mászófallal, alagúttal, valamint egy felújított rugós lóhere lett telepítve.

A játékok megfelelő gumiburkolattal vannak ellátva és a játékok között közlekedő járdák lettek kiépítve, a maradék felület faháncs zúzalékkal lett kialakítva.

A Gesztenyés óvodában felújításra került a régi csúszdatorony és a fészekhinta, telepítésre került egy cikk-cakk mászóka, egy rugós mérleghinta és rugós piskóta, valamint egy teljesen új homokozó is. Megfelelő méretű gumiburkolatok kerültek lerakásra, a műfű telepítése folyamatban van.

A Szivárvány óvodában telepítésre kerültek kombinált mászóvárak, új hinták, új homokozók, valamint egy mászó négyszög, egy rugós piskóta. A kicsik játszhatnak egy új mini fészekhintán és egy mini játszótornyon, amihez csúszdák is tartoznak. A nagy udvarok teljes egészében gumilapokkal lettek ellátva, míg a kis udvar ütés gátló burkolatot kapott. Három udvarrészből két udvar rész már teljesen használható.

A Szivárvány és a Gesztenyés óvoda játékait a Woodwork Hungary Kft, míg a Nyitnikék óvoda játékait a Dóra Vilmos -Játszótér 2006 Kft. biztosította.

A terület kialakítási munkálatait a Pécel Üzemeltető Kft. végezte. A játszóterek korszerűek, ÉMI – TÜV SÜD tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Ezúton köszönjük a Pécel Üzemeltető Kft. vezetőjének és munkatársainak a kivitelezési munkát, valamint a Pécel Város Óvodáinak dolgozóinak, hogy mindent megtettek a gyermekek kényelméért az udvarok felújítása alatt.