Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

17.5 C° Pécel 2024. március 28. csütörtök
2023 április 20.

Marika nénit köszöntöttük


Kiss Máriát 90. születésnapja alkalmából Horváth Tibor polgármester köszöntötte az ESE Baczoni István Rehabilitációs és Ápoló Otthonban.

Marika Neni Alap

Marika néni 1933. április 7-én született Hatvanban, első gyerek volt a családban, ketten voltak testvérek. Hat éves korában édesanyját elveszítette, édesapja második házasságából született még egy húga. Gyors és gépíró végzettséget szerzett, több helyen dolgozott. Két fia született Attila és Ervin. Első házasságából 1950-ben született eső fia, Attila.

Férjétől elvált, majd újraházasodott, 1961-ben megszületett második fia, Ervin. Ebben a házasságban nagyon boldog volt, sok kedves emlékeiről szívesen mesél. 35 éves korában kezdte el a nótaénekes pályafutását. Jellemzően szórakoztatóhelyeken lépett fel, cigányzenekarokkal. Egészségi állapota miatt, nem válhatott befutott énekesnővé, de a Magyar Nóta Fesztiválokon mindig részt vett, és Budapest tévében sokszor láttató volt. Nagyon sok verset írt, melyeket egy mappában gyűjtötte össze. 4 unokája és 5 dédunokája van. Az elmúlt 25 évben unokáira vigyázott. 2023. január 24-én költözött be az ESE Baczoni István Rehabilitációs és Ápoló Otthonba.

Jól érzi magát, jobb napjaiban szívesen nótázgat, verseit szavalja.

Img 20230418 105623