Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

9.5 C° Pécel 2024. április 27. szombat
Margit Neni Alap
2023 április 15.

Margit néni 102 éves lett


Maróti Margit nővért 102. születésnapja alkalmából Sarlós Imre alpolgármester köszöntette a Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonában.

1681541537544

Margit nénit talán már senkinek sem kell bemutatni, hisz olyan szerencsések vagyunk, hogy már öt alkalommal köszönthettük őt. Margit testvér 1921. április 8-án született Kiskundorozsmán. Szeret visszaemlékezni gyermek éveire, hisz elmondása szerint gyakran csintalan volt, de mikor rajtakapták, azonnal az ágya mellett lévő szentképhez sietett fohászkodni, hogy megússza egy apróbb büntetéssel.

Szülei is mélyen vallásos emberek voltak, így már kiskamasz korában eldöntötte, hogy Istennek szenteli életét. Tizenöt évesen ismerte és szerette meg a Jézus Szíve Társasága példaértékű életét és munkásságát. Édesanyja győzködése ellenére is csatatokozott a Társasághoz és döntését egyetlen percre sem bánta meg. Szerencsésnek érzi magát, hogy még találkozhatott az 1938-ban elhunyt P. Bíró Ferenc alapítóval, aki 1921-ben alapította a Jézus Szíve Társaságát Isten és a magyar nép szolgálatára. Margit testvér egyidős a Jézus Szíve Társaságával, melynek sokrétű apostoli munkája során annak minden területén szolgált már. Még Kanadában is élt 40 évig, ahogy gyermekek neveléséből és idősek gondozásából is kivehette a részét. Rendszerváltáskor jött vissza Magyarországra. Boldogsággal töltötte el, hogy újra itthon lehet és folytathatja a Társaság által rászabott küldetést. Isten mindig rámosolygott, amit ő szívből továbbít minden ember felé.

Margit néni hálás Istennek a hosszú, tartalmas és boldog életért, amit kapott tőle és mindenkinek ilyen hosszú és elégedett életet kíván. Viccelődött, hogy azt a két évet ő már le fogja tagadni. Mindenkinek hatalmas szeretet küld, és azt üzente, jövőre újra találkozunk.

Szeretettel kívánunk Neki még nagyon sok boldog születésnapot!

1681541537456