Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

7.6 C° Pécel 2024. április 20. szombat
Te Is Legyel Angyalka
2022 november 07.

„Legyél Te is Angyalka!”


Intézményünk, a Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat (2119 Pécel, Isaszegi út 3.) Karácsony alkalmából ismét megszervezi, a „Legyél Te is Angyalka!” programot!

Az elmúlt években ezt a programot már sikerre vittük és bízunk benne, hogy ebben az évben immár tizedik alkalommal, ismét megadatik a péceli gyermekeknek, hogy karácsonykor teljesüljön az egyik kis kívánságuk.

Amikor a karácsonyra gondolunk, mindannyiunk szívét elönti a szeretet, a béke, eszünkbe jut az otthon melege, az ajándékozás öröme. Felidézzük, hogy a karácsonyfa előtt ül a család, az asztalon finomabbnál-finomabb ételek. Mindenki boldog, mert együtt vagyunk a szeretteinkkel, ajándékot vettünk nekik, ajándékot kapunk tőlük, mert gondolunk egymásra egy kis meglepetéssel – hisz van rá lehetőségünk, megtehetjük, hogy ajándékkal kedveskedjünk. A Karácsony a legtöbb ember számára ezt jelenti. Sajnos rengeteg gyermeknek ez nem adatik meg. Szerető szüleik nem tudják megoldani, hogy rendkívülivé tegyék ezt a csodálatos napot, mert nincs rá anyagi lehetőségük.

Évek óta a szociális szférában dolgozunk – látjuk és tapasztaljuk, hogy milyen szomorúak a nélkülöző apróságok az ünnepek közeledtével. Az idei gála intézményünk dolgozói számárai is nagy jelentőséggel bír, hiszen tizedik alkalommal kerül megrendezésre. Ez a program népszerűségét, sikerességét, nélkülözhetetlenségét is jelenti.

 Az idei évben remélhetőleg ismét a megszokott módon – egy gála keretében – tervezzük megtartani a „Legyél Te is Angyalka!” programot. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek ebben az évben is várhassák az Angyalkájukat, hiszen most van a támogatásukra igazán szükségük! Ezek a gyerekek, idén nagy valószínűséggel az Önök segítsége nélkül, nem fognak karácsonyi ajándékot bontogatni, mert nem lesz más ajándék a fa alatt, csak az, amit az Angyalkától kapnak.

Mélyszegénységben élő, a létbizonytalanság határára sodródott családok, vagy éppen bántalmazó kapcsolatból menekült szülők gyermekeit lepjük meg ajándékkal, méghozzá

olyannal, amit ő kér, a saját készítésű képeslapján.

Bizonyára lesznek szívszorító sorok is, hiszen ezeknek a gyermekeknek, a számunkra teljesen természetes dolgok, tárgyak is elérhetetlenek. Megható, amikor egy gyermek élelmiszert, vagy csak édességet kér, mert egész évben nem jut hozzá, vagy amikor a testvérének kér ajándékot, mert fontosabb számára az, hogy a testvérét boldognak lássa. Ez az önzetlen szeretet.

A csomagok értékét 10 000 Ft-ban határoztuk meg, amelynek átadására december hónapban kerül sor. A kezdeményezés különlegessége, hogy a megajándékozott gyermekekről fénykép készül, amit az Angyalka a segítségért „cserébe”, emlékül megkap – a saját készítésű képeslappal együtt.

A gyermekek megírják a képeslapokat, mi pedig minden egyes gyermekhez keresünk egy „szponzor-Angyalt”, aki teljesíti a kéréseket és így varázsolja széppé egy gyermek karácsonyát!

Ha programunk felkeltette érdeklődését és szeretne csatlakozni „Péceli Angyalkák” köréhez”, akkor várjuk jelentkezését a peceliangyalka@gmail.com e-mail címen, illetve a + 36 20 801 2399-es telefonszámon és kérjük, hogy a szándéknyilatkozat kitöltésével erősítse meg ajándékozási szándékát.

Köszönjük szépen a gyermekek nevében is.

Várjuk jelentkezését,

Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat