Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

21.8 C° Pécel 2024. július 18. csütörtök
Iskola
2021 augusztus 26.

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!


2021. szeptember 1-jén kezdetét veszi a 2021/2022-es tanév

Indul A Suli

A tanév kezdetével új és régi barátok, közösségek várnak mindenkit, azonban az odafigyelés, az óvatosság a régi marad!

Néhány jótanács annak érdekében, hogy a tanév sikeres, örömteli és biztonságos legyen:

  • Az iskolába menet, illetve hazafelé a közlekedési szabályokat minden esetben be kell tartani! Olyan útvonalon közlekedj, melyet a szüleiddel már bejártál, és amely lehetőleg nem elhagyatott, kihalt. Minden esetben a jól kivilágított, ismert és biztonságos útvonalakat használd!

  • Értékeidet (pl.: mobiltelefon, készpénz stb.) soha ne tartsd szem előtt, jól látható helyen, hiszen ez szemet szúrhat a rossz szándékú embereknek.

  • Ismerd, tudd szüleid elérhetőségét, telefonszámát, hiszen ha gond adódik, őket mindig el kell érned. Amennyiben később indulsz haza az iskolából vagy programot szervezel magadnak, értesítsd szüleidet, hiszen ők időre várnak haza.

  • Soha ne szállj be idegen autójába, ne kísérj el senkit még rövid ideig se csak azért, mert például megmutatsz neki egy útvonalat.

Fontos!

  • Az erőszak soha nem old meg problémát! Játékból, viccből vagy csak a diáktársak előtti „menőzésből” sem szabad a másik embert sem tettleg, sem szavakkal vagy az interneten bántani, megalázni. Ezeknek súlyos következményei is lehetnek.

  • Az interneten nem minden és nem mindenki az, aminek/akinek látszik. Hasznos dolog, de nagyon sok veszélyt is rejt. Légy óvatos a közösségi oldalak használatával. Soha ne add meg a neved, a címed, a személyes adataidat, mert ezzel visszaélhetnek, akár zaklathatnak.

  • Fontos tudnotok, hogy az általános iskolák többségének van iskolarendőre, aki rendszeres kapcsolatot tart az intézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton teszik közzé.

Ha problémátok, kérdésetek van, bátran forduljatok hozzá!

Sikeres, biztonságos, egészségben gazdag tanévet kívánunk!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály