Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

7.6 C° Pécel 2024. április 24. szerda
Busz
2021 augusztus 31.

Helló Pécel! Szeptembertől a Weekendbus Közlekdési Zrt. üzemelteti Pécel város helyi-járatait!


2021. szeptember elsejétől Pécel város önkormányzatának döntése alapján cégünk látja el ideiglenesen a város helyi autóbuszos közlekedését.

Egy szolgáltatóváltás mindig nagy lépés egy város életében, ami felfrissülést hozhat az érintett területen. Éppen ezért, megragadva az újdonság pillanatát, szeretnénk kicsit modernizálni Pécel közlekedését, racionalizálni a járatokat. Újragondoltuk a járatok útvonalát, menetrendjét, szem előtt tartva a gazdaságosságot és egyben a funkcionalitást. A város északi és déli oldalát két külön területre osztottuk: az északi oldalt szolgálják az 1-es, és az 1B-járatok, míg a déli oldalt a 2-es, és a 2B járatok. Ennek eredményeképp lehetőség nyílt a menetrend sűrítésére, sőt, új terület bevonására is, melynek köszönhetően 100 százalékkal sikerült növelni a déli oldalra közlekdő járatok számát. Igyekeztünk optimális alternatívát kialakítani a tanuló ifjúság számára is, hogy a járataink menetrendje a csengetési rendjükhöz illeszkedjen, ezáltal lehetőséget teremtve az egyéni közlekedés helyett a közösségi közlekedés használatára.

A déli oldalon egy új területtel bővítettük a lefedettséget, ugyanis innentől autóbusszal szolgáljuk ki a József Attila utca - Kelecsényi utca - Tas vezér utca - Temető utca által határolt területet. Ezen területen 6 darab ideiglenes fel-, illetve leszállópontot alakítunk ki, melyek ha elnyerik a lakosság elégedettségét, véglegesülhetnek.

Járataink útvonala napszakonként változik: az 1-es, illetve a 2-es járatok csak délelőtt, míg az 1B, 2B járatok csak délután közlekednek. Az 1B járat tartogatja a legnagyobb változást, mely szintúgy az északi oldalt szolgálja ki, azonban az óramutató járásával ellenkezőleg teszi meg az északi kört, lehetőséget biztosítva az iskolából történő hazajutásra. A 2B járat a 2-es járathoz képest mindössze annyiban módosul, hogy az útvonal elején érinti a Városházát is. Járataink útvonalának megismerésében vonalhálózati térképünk igyekszik segítséget nyújtani.

A korábbi menetrenddel ellentétben további újítás, hogy az összes északi járat érinti az Ipari park megállót.

Bízunk benne, hogy sikerült olyan irányba előremozdítanunk a város helyi közlekedését, ami növelheti a helyi közösségi közlekedés népszerűségét. Tisztában vagyunk azonban azzal, hogy a menetrend kialakítása roppant bonyolult oly' módon, hogy az mindenkinek megfeleljen, azonban igyekszünk a többség érdekeit szem előtt tartva dolgozni. Éppen ezért az új menetrend, közlekedési rend csiszolható, ehhez örömmel várjuk az építő jellegű tapasztalatokat, észrevételeket, ötleteket a pecelihelyijarat@weekendbus.hu e-mail címre.

További újítás a megújult autóbuszflotta: a korábbi autóbuszok helyett Euro5 emissziós normáknak megfelelő, fiatalabb, alacsony belépésű, klimatizált autóbuszokkal kezdjük meg a szolgáltatást. Autóbuszainkat elektronikus jegykiadógépekkel szereltük fel a gördülékenyebb jegyárusítás érdekében, illetve utazás alatt ingyenes WiFi szolgáltatás áll utasaink rendelkezésére. Utasaink menetjegyüket, illetve bérletüket nem csak az autóbuszon, hanem elővételben is megvásárolhatják. Ezt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. már országos lefedettségű Közlekedési Mobiljegy rendszere teszi lehetővé, ezáltal díjtermékeink megvásárolhatóak Közlekedési Mobiljegy applikációból, illetve az OTP Simple, VoxPay, K&H mobilbank és Telenor Wallet applikációkból. A Közlekedési Mobiljegyről, illetve az elérhető applikációk listájáról ide kattintva olvashat többet, illetve itt olvashat részletes használati útmutatót!

A helyi járatra váltható bérletek vételára nem változott, így a teljes-árú bérlet továbbra is 3,250 Forintért, míg a tanuló és nyugdíjas bérletek 1,200 Forintért válthatóak autóbuszainkon, illetve a Közlekedési Mobiljegy rendszerben. Fontos, hogy mindkét opció esetén szükséges a szelvényen, vagy az alkalmazásban egy fényképes igazolvány, vagy kedvezményre jogosító okmány számának feltüntetése, rögzítése. Ennek hiányában a bérlet nem tekinthető érvényesnek. A sűrűbb menetrend, illetve az új terület bevonása miatt azonban a menetjegy ára kis mértékben emelkedett, így az 200 Forintért vásárolható, mely egy átszállásmentes utazásra jogosít.

Járataink menetrendje elérhető a weboldalunkon (www.weekendbus.hu), illetve okostelefonon, számos város menetrendjével egyetemben a menetrend.app applikációban. Az alkalmazás elérhető a Google Play áruházból, illetve a Huawei Appgallery áruházból

vonalhalozat pecel v1.0.pdf
menetrend pecel 1-2.pdf
menetrend pecel 1B-2B.pdf