Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

17.4 C° Pécel 2024. március 28. csütörtök
Olaj
2022 február 07.

Használt sütőolaj begyűjtés Pécelen


A Biotrans Kft. lakossági használt sütőolaj begyűjtési programot szervez szolgáltatási területén a „CseppetSem!” program részeként, ehhez csatlakozott Pécel Város Önkormányzata is.

Sutoolaj

Önkormányzat indulásnak két helyszínt jelölt meg, melyekre 800 literes, kifejezetten használt sütőolaj begyűjtéséhez kialakított kuka került kihelyezésre.

A „CseppetSem!” program a társadalmi felelősségvállalással a környezetvédelem mellett további előnyt is jelent a csatlakozó települések számára:

Biotrans Kft. a gyűjtőponton összegyűlt minden hasznos kg után 25 Ft visszatérítést fizet, melyet Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének javaslata alapján Pécel Város Óvodái kapnak meg.

A 800 literes gyűjtőedényeket kifejezetten arra tervezték, hogy lezárt PET-palackban vagy zárt befőttesüvegben környezetbarát módon helyezze el az olajat, önteni nem kell, így „cseppmentes” a rendszer, nem áll fenn a kiömlés veszélye. A gyűjtő cég előre egyeztetett időpontban, rendszeresen és igény szerint biztosítja az elszállítást és az edények cseréjét.

Péceli gyűjtőpontok:

Pécel Üzemeltető Kft. telephelye
(Pécel, Kossuth Lajos utca 18.) munkanapokon 8-15 óráig.

Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház
(Pécel, Isaszegi út 3.) munkanapokon 8-18 óráig, illetve szombaton 9-13 óráig

A szolgáltatás díjmentes! 

Bízunk benne, hogy ezt a korszerű szolgáltatást sokan fogják használni.
Tegyünk együtt Földünk jövőjéért!

Pécel Város Önkormányzat
Garamszegi Zsolt képviselő