Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

23.7 C° Pécel 2024. július 3. szerda
Horvath Tibor
2022 december 17.

„Az év vége nem a vég, sem a kezdet, hanem a folytatás…”


Kedves Péceliek!

Eseményekkel és nehézségekkel teli évet zárunk, mindannyiunk életében.

A pandé­mi­a negatív hatásaival mind tisztában vagyunk. Jelenleg a legnagyobb nehézség, amivel küzdünk, az a költségvetési hiány. Folyamatosan elemzéseket készítünk és a számadatok tükrében próbáljuk a lehető legkisebb áldozattal járó módosításokat kidolgozni arra vonatkozóan, hogy mi az, amit szükséges és kell betenni a válságkezelő programunkba. Képviselő társaimmal azon dolgozunk, hogy minél kevesebb népszerűtlen döntést kelljen meghoznunk. Most azonban tekintsünk a jó dolgok felé. Közeleg a szeretet ünnepe, amely úgy gondolom, minden ember szívét melegséggel tölti el. Talán egy pillanatra megfeledkezhetünk a gondokról, és koncentrálhatunk, egymásra, a családunkra a szeretet áramlására.

Elindult az advent időszaka, várakozás Jézus születésére. Pécel Város is méltóképp kíván együtt ünnepelni a lakókkal ebben az időszakban is, így az adventi vasárnapokon gyertyagyújtásra és karácsonyra hangolódó programokra invitálunk mindenkit.

A Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálat karácsony alkalmából ismét megszervezi, a „Legyél Te is Angyalka!” programot. Rászoruló gyermekeket lepünk meg ajándékkal, méghozzá olyannal, amit ő kér saját készítésű képeslapján.

Pécel életében talán a legszebb és leghálásabb ajándék idén a Szerencsejáték Zrt. által érkezett, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő úr közbenjárásával. Városunkban épülhetett meg az ország huszadik befogadó játszótere, egy olyan akadálymentesített játszótér, ahol egészséges és mozgásukban korlátozott gyerekek együtt tudnak játszani.

Apró lépésnek tűnhet, de leküzdve a korábbi évekből felhalmozódott problémákat, sokat fejlődött városunk idén. Képviselőtársaimmal, Alpolgármester úrral, Jegyző úrral, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő úrral és a polgármesteri hivatal összes dolgozójával minden energiánkat városunk fejlődésére fordítjuk. Pécel változik, jó irányba változik, és hálás vagyok minden lakónak, aki támogat minket munkánk során és kísér minket ezen az úton. Fontos, hogy egységben haladjunk előre a közös cél érdekében.

A közösséget pedig kovácsolni kell és nincs is jobb alkalom erre, mint az ünnepre való felkészülés időszaka. A Közösség Pécelért Egyesület és Pécel Város Önkormányzata idén is szeretettel vár mindenkit december 23. napján a Kossuth téren megrendezésre kerülő halászlé osztásra. Ez is egy nagyszerű lehetőség, hogy személyesen beszélgessünk egymással, mint ahogy a közmeghallgatáson is tehettük. Ezúton is köszönöm mindenkinek a részvételt. Aki szeretné elolvasni pontosan miről is volt szó, megteheti az önkormányzat honlapján: (https://pecel.hu/dokumentum/1MJq2BijYArlw6WZSkOqggBSfjrnCaPrb).

Végezetül pedig engedjék meg, hogy Hal Borland írótól idézzek: „Az év vége nem a vég, sem a kezdet, hanem a folytatás; minden bölcsességgel, amelyet a tapasztalatok bennünk rejthetnek.”.

Kedves Péceliek! Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánok! Mindenkinek köszönöm ezt az évet, a magam részéről töretlenül és kitartó elszántsággal vágok bele a következő évbe is, Pécel fejlődéséért.

Tisztelettel, Horváth Tibor polgármester