Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 111 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Ebnyilvántartás

FELHÍVÁS


Tisztelt Ebtulajdonosok és Ebtartók!


Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján Pécel Város Önkormányzata - az ebrendészeti feladatai ellátása érdekében, a Pécel Város közigazgatási területén tartott ebek nyilvántartásba vétele céljából - 2019. október 15. és 2019. december 15. között ebösszeírást végez az ebtartók adatszolgáltatása alapján. 

 

Az eb tartója, tulajdonosa az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. 

 

Az ebösszeírás során az ebtartónak ebenként kell kitöltenie az „Ebösszeíró adatlap”-ot. Az adatlapok beszerezhetők a Péceli Polgármesteri Hivatal (2119 Pécel, Kossuth tér 1.) ügyfélszolgálatán, vagy letölthetők Pécel Város honlapjáról (www.pecel.hu/Hirdetőtábla/Ebnyilvántartás).

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztató megtalálható a honlapon, vagy személyesen kérhető a Péceli Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján, illetve telefonon a 06-28/452-751/2028 (mellék) telefonszámon. 

Az ebösszeíró adatlapokat ebenként kitöltve az alábbi módon lehet benyújtani:

- személyesen, ügyfélfogadási időben a Péceli Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján (2119 Pécel, Kossuth tér 1.),

- postai úton a Péceli Polgármesteri Hivatalnak címezve (2119 Pécel, Kossuth tér 1.), 

- elektronikus úton az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre küldve (kitöltve, beszkennelve), 

- ügyfélkapun keresztül.

 

Az ebösszeíró adatlapok benyújtási határideje 2019. december 15.

Felhívom az ebtartók figyelmét arra, hogy a korábbi bejelentések nem mentesítenek a jelenlegi adatszolgáltatási kötelezettség alól.

Az ebek tartói, tulajdonosai az ebösszeírás időszakán túl is kötelesek az ebnyilvántartás részére a változásokról (eb elhullása, eb tulajdonosának, tartási helyének változása, új eb háztartásba kerülése, szaporulat) folyamatosan adatot szolgáltatni az „Ebösszeíró adatlap” vagy „Változás-bejelentő adatlap”

kitöltésével és benyújtásával. 

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után. A bírság összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft.

 

Felhívom továbbá a Tisztelt Ebtulajdonosok, Ebtartók figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától 4 hónaposnál idősebb eb csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tartható. Amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségüknek még nem tettek eleget, azt kérem, haladéktalanul pótolják.

 

Együttműködésüket köszönöm.

Pécel, 2019. augusztus 15.

Oláh János

jegyző

 

Változásbejelentő adatlap

Ebösszeíró adatlap

Módosítás: (2019. szeptember 23. hétfő, 17:23)