Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Legfrissebb hírek, programok
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 184 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Felújítják a Pesti-Rákos-Isaszegi utat

There are no translations available.

Sikeres lobbi: 1, 4 milliárd forintos beruházás Pécelen

alt

A városközpont felújítása után önkormányzatunk decemberben újabb kedvező döntésről kapott hírt. Mint ismert, a korábbi évek során Pécelt rendre elkerülték azok a nagyobb mértékű útfelújítások, amelyek a szomszédos településeken – Isaszegen, Nagytarcsán és a XVII. kerületben – már megvalósultak.

 

A Pesti út-Rákos út-Isaszegi út (3103 jelű országos közút) és Maglódi út (31102 jelű  országos közút) általánosan rossz állapota miatt a tavalyi év során a városvezetés erős lobbitevékenységet folytatott a péceli országos közutak felújításának érdekében, amelynek is köszönhetően a 1534/2012 (XI. 28.) Kormányhatározattal támogatási döntés született a felújításról - ismertette Szöllősi Ferenc polgármester.

A projekt tartalma: A 3103 jelű út (Pesti út-Rákos út-Isaszegi út)  felújítása a 4+606-11+619 kilométer szelvények között, azaz az M0 autópályától Pécelen át, Isaszeg felé egészen a Nagytarcsára vezető út csatlakozásáig: összesen 6,438 km hosszan. A felújítási szélesség 6,0-8,0 m, útszegélytől-útszegélyig történik, a közút felső kopórétegének felmarásával és aszfaltozással. A felújítás részét képezi a hiányzó, sérült szegélyek pótlása, cseréje, a megsüllyedt víznyelők, és csatornák szintbeemelése és a kétoldali padka rendezése, és vízelvezető árkok tisztítása. A felújítás tartalmazza a rossz állapotban lévő buszmegállók és peronok felújítását is, ahol a Volánbusz kérése szerint a peronok körüli kiemelt szegélyt lesüllyesztik. A Rét utca csatlakozásában lévő mellékág feletti híd felújításra kerül, és a gyalogátkelő-helyek tartós, ún. thermoplasztik festést kapnak. A beruházásnak nem része a járda-, és újabb gyalogos-átkelőhelyek kiépítése, azonban ez utóbbit illetően önkormányzatunk még egyeztetéseket folytat a lebonyolító szervezet Magyar Közút Zrt.-vel.
A beruházás összértéke 1.435.529.448 forint, megvalósítása 100% állami forrásból történik. A megvalósítás tervezett befejezési határideje: 2013. december 31. A projekt rövid műszaki tartalma és állása megtekinthető a itt
Előrelépés történt a Maglódi utat (31102. jelű országos közút) illetően is, amelynek felújítási igényét igazolva a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minisztériumi elrendelő levél kiadásáról tájékoztatta önkormányzatunkat. A konkrét kivitelezésre a támogatási szerződés, és a közbeszerzés lefolytatása, és a kivitelezői szerződés megkötése után kerülhet sor.

a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium levele itt olvasható