Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 349 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!Az avar és a kerti hulladékok nyílttéri égetésének szabályai

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz az egyik legveszélyesebb időszak, hiszen a téli időszakot követően sokan kezdik meg a kerti munkálatokat.
2016. november 2. napjától hatályos Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének a település rendjéről szóló 19/2016. (X. 10.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: rendelet), mely tartalmazza az avar és a kerti hulladékok nyílttéri égetésére vonatkozó szabályokat.
Településünkön a rendelet értelmében az avart és a kerti hulladékot elsősorban komposztálással kell hasznosítani. Pécel város hulladékgazdálkodási közszolgáltatója - a Vertikál Zrt. - az általa biztosított lebomló zsákban térítésmentesen elszállítja a megadott szállítási napokon az ingatlanok elé kihelyezett zöldhulladékot.

 

Amennyiben a fentiekre nincs lehetőség, a kert tisztán tartása céljából a belterületi ingatlanok használata során keletkező avar és a kerti hulladék, csak szigorú feltételek betartása mellett égethető el. A rendelet szerint a március 1-től május 15-ig, valamint az október 1-től november 30-ig terjedő időszakban, a közvetlenül érintett szomszédos telkek tulajdonosainak előzetesen tájékoztatását követően lehet elégetni az avart és a kerti hulladékot. Kizárólag a 400 m2-nél nagyobb alapterületű, belterületi ingatlanon, téglával, kővel körülhatárolt tűzrakó helyen és telken szabad égetni, a tűzvédelmi szabályok betartásával, úgy, hogy az az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa, és az égetés kárt ne okozzon.
Szigorúan tilos az égetés vasárnap és ünnepnapokon, a sportcélú, nevelési-oktatási, gyermekvédelmi intézmények nyitvatartási időszakában, valamint a városi ünnepségek ideje alatt. Tilos elégetni továbbá bármilyen kommunális és ipari eredetű hulladékot (PVC, veszélyes hulladék, gumi, olajos rongy), és tilos az égetési folyamat gyorsításához éghető folyadékot alkalmazni.
Felhívjuk a tisztelt péceli lakosok figyelmét, hogy tűzgyújtási tilalom esetén akkor sem megengedett a tűzgyújtás, ha azt egyébként más jogszabály megengedi.
A rendeletben foglaltak megsértése esetén a közösségi együttélés alapvető szabályait be nem tartó személlyel szemben 150.000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.
A rendelet megtekinthető a www.pecel.hu honlapon.

Javasoljuk, hogy a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás érdekében előzetesen tájékozódjanak a várható időjárásról is, mert a szél kedvez a tűz gyors továbbterjedésének. Környezetünk, egészségünk és nyugalmunk érdekében kérjük, tartsák be a fenti szabályokat.


Tóth László
jegyző

 

 


Módosítás: (2017. március 07. kedd, 07:05)