Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Legfrissebb hírek, programok
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 177 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Keresztúri SE - Kosárlabda egyesület

A Keresztúri SE 1993-ban azzal a céllal alakult Rákosmentén, hogy a kosárlabdát kedvelő sportolóknak játéklehetőséget biztosítson. Thullner Gyula egyesületi elnök akkor még csak felnőtt sportolókkal foglalkozott, begyűjtve számos fővárosi bajnoki címet és SzuperKupa győzelmet. Az utánpótlás csapatok 2012-ben indultak el (rögtön egy fővárosi serdülő bronzéremmel bemutatkozva), s 2014-től az egyesület már teljes egészében az ifjúsági képzésre helyezi a hangsúlyt.

 

 

Négy évvel ezelőtt még csak heti egy alkalommal tartottak kihelyezett edzéseket Pécelen Adjudani Pezsman edzővel, aki egyébként kosárlabda játékvezetőként is a pályán van. A helyi igények azonban sokkal nagyobbnak bizonyultak az előzetesen vártnál, így ezt az időkeretet hamar növelni kellett. Ebben nagy segítséget nyújtott Pécel Város Önkormányzata, ezzel is segítve a fiatalok sportolását. Emiatt ma már korosztályos bontásban tudnak dolgozni a gyerekek, ami lehetővé teszi a magasabb színvonalú, eredményesebb szakmai munkát.

 

 

Mára odáig jutott az egyesület, hogy minden utánpótlás korosztályban van versenyző csapata, illetve a legkisebbeket szakkör jellegű foglalkozások várják, felkészítve őket a későbbi egyesületi szintű sportolásra. A versenyző csapatok fővárosi, megyei és országos szinten szerepelnek, de a kedvező lebonyolítási rendszernek köszönhetően a mérkőzések Budapesten, vagy Pest megyei helyszínen vannak, így még az országos meccsekre sem kell messzire utazni. Egy 2016-ban kötött akadémiai megállapodás pedig azok számára kínál továbblépési lehetőséget, akik kiemelkedő tehetségükkel hívják fel magukra a figyelmet, így innen indulva akár az élsportolói karrier sem elérhetetlen álom.

A csapat különlegessége a családias hangulatában rejlik. A kosaras családok teljes egészében részesei a klub életének, a szülői közösség odaadó támogatása talán egyedülálló. Az elnök mellett dolgozó vezető tisztségviselők a szülők közül kerültek ki, illetve 2014-ben egy kosaras múlttal rendelkező szülő, Hornyákné Kőhalmi Enikő szerzett edzői szakképesítést és csatlakozott a szakmai stábhoz. Talán ezekből is látszik, hogy ez a csapat a keresztúri, illetve a péceli családok kosárcsapata, s mint olyan, a célkitűzéseit is felelősen határozza meg. Nagyon fontosnak tartják ugyanis azt, hogy a gyerekek értelmes keretek között, egészséges életmódra törekedve, közösségben töltsék el a délutáni szabadidőt, kialakítva ezzel is a kötelesség- és felelősségtudatot, illetve pontosságra, figyelemre, csapatjátékra és fegyelemre tanítva a játékosokat. Ha nem is lesz mindegyik gyerekből élsportoló, ezeket az erényeket a felnőtt életükben is ki tudják majd használni.