Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 137 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

A Magyar Laktanya területén lehet Pécel Dínó Parkja

alt

Telt ház a lakossági fórumon

 

Zsúfolásig megtelt a Pekáry-kastély nagyterme a tegnap estére meghirdetett lakossági fórumra, amelynek témája a létesítendő péceli Dínó Park volt.  Szöllősi Ferenc polgármester tájékoztatója elején jelezte, mintegy másfél órával a tanácskozás megkezdése előtt pozitív válasz érkezett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-től a város kérelmére. A város azt kérte, hogy a volt Magyar Laktanya területét szeretné megkapni közpark működtetésére.

alt

Szöllősi Ferenc polgármester megteszi a fontos bejelentést, amelyet a résztvevők nagy tapssal fogadtak

 

alt

Párbeszéd testközelben a széksorok között

A huszonhat hektáros területet négy-öt hektáron erdő borít. Ez kiválóan alkalmas rendezvényterületnek. Az ok, amiért eddig nem lehetett ezzel számolni: jelenleg is érvényben van egy olyan kormányhatározat, amelynek értelmében a területet az önkormányzat kizárólag köztemető létesítésére kaphatja meg. Másfél órával a fórum kezdete előtt azonban megérkezett a polgármesterhez a tájékoztatás, melynek értelmében a kormányzat módosítja a kormánydöntést, és Pécel rendezvények helyszíneként használhatja a város ezen részét. Egyben a fórum résztvevői megállapodtak abban, hogy az eddig tervezett helyszínen, a Temető utca, Üdülő utca, Napsugár utca által határolt háromhektáros területen nem lesz ilyen létesítmény. A fórum résztvevői nagy tapssal fogadták a bejelentést.
Mint ismeretes, a képviselő-testület a közelmúltban hozott döntést arról, hogy legyen Pécelnek egy olyan élményparkja, amely turisztikai vonzerővel rendelkezik, s a helyi lakosság számára is kulturált szórakozási lehetőséget biztosít. A városvezetés célja a jövőben sem változik. Az jelenti az örömet, hogy a kormányzat támogatásáról biztosította a városvezetés törekvését, lehetővé téve olyan helyszín rendezvényterületté tételét, amelyben a városlakókkal is teljes egyetértésben lehet megvalósítani.
Most már a tetteken a sor!

Módosítás: (2014. március 13. csütörtök, 07:56)