Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 184 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke gratulált Pécel vezetőinek az útfelújítás sikeres megvalósításához

alt

Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke jelképesen átadja az utat Fazekas Barna alpolgármesternek

Ünnepélyes keretek között 2013. november 28-án délelőtt átadásra került a Rákoskeresztúr-Isaszeg-Gödöllő összekötő út közel 6,5 km-es szakasza.
Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Páncél Károly útügyi miniszteri biztos és Pásztor Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei igazgatója is.

alt

Szűcs Lajos a szónoki emelvényen köszöntő beszédét mondja.

 

A munkálatok során megerősítették és szélesítették a burkolatot, kicserélték a kopóréteget, a településen belül felújították illetve kitakarították a vízelvezető árkokat és újjáépítették a buszöblöket, kívül pedig rendezték az árokpadkákat, tartós útburkolatjeleket festetek, és rendbe hozták az átereszeket.
– A kezdeti nehézségek ellenére ez a beruházás most már az elkészült valóságában be tudja bizonyítani a város lakóinak, hogy megérte a fáradtságot, és azt a bosszúságot, amit okozott nekik – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Önkormányzat elnöke. – Az elejétől tudtam figyelni ezt a beruházást, láthattam azt is, hogy a kivitelezők milyen nagyszerű munkát végeztek, hiszen ennek az útnak a felújítása teljesen az alapoktól kellett, hogy megtörténjen. Ennek a városnak a lakói régóta várták a felújítást. Pécelről nézve csak a Maglódi út jövő évi felújításával együtt lesz teljesen befejezett a munka. Az is része volt ennek a folyamatnak, hogy a Közútkezelő és a Magyar Állam segítségével a város a fölmart aszfalt egy jó részét saját használatba kaphatta meg, és a belső utak felújítására használhatta – hangsúlyozta az elnök.
Beszéde végén Szűcs Lajos gratulált a város vezetőinek a sikeres őszi útfelújítás megvalósulásához, a pécelieknek jó közlekedést, minél kevesebb balesetet és a közlekedési szabályok betartását kívánva.

Fazekas Barna, Pécel alpolgármestere ünnepi beszédét teljes terjedelmében közöljük.

...ha felfedezzük, hogy minden legyőzött akadály voltaképpen egy következő akadályra készít fel, azon az úton haladunk, amely a sikerhez vezet.
Tisztelt Vendégeink, Kedves Péceliek, Hölgyeim és Uraim!
Ha jellemeznem kéne egy útépítést, valószínűleg az iménti szavakkal tenném. Így történt ez Pécelen is, ez az idézet a mi utunkról is szól. A Magyar Közút, és a kivitelezők szakembereivel közösen akadályról akadályra kerültünk egyre közelebb a célhoz, hogy a tél beállta előtt átadásra kerülhessen a munka. Az időjárás kegyes volt, nem nehezítette a munkát. Az elbontásra váró úttal már voltak némi problémák, de ezek is megoldódtak, és az útalap után az aszfalt is a helyére került, így végül időbeli csúszás nélkül indulhatott meg mindkét irányban a forgalom.

alt


Páncél Károly országgyűlési képviselő, útügyi miniszteri biztos, Fazekas Barna alpolgármester, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Pásztor Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest megyei igazgatója

Városunk szempontjából egy döntő jelentőségű fejlesztés félidejében vagyunk. Igaz, hogy a dokumentációk szemszögéből ez a projekt lezárult, elkészült a Rákoskeresztúr-Isaszeg-Gödöllő összekötő út közel 6,5 km-es szakasza, de Pécelről nézve csak a Maglódi út jövő évi felújításával együtt lesz befejezett a nagy mű.
Közel évtizedes jogos igénye valósul meg városunknak a három főutunk felújításával. 2008 táján hosszas hezitálás után kapott csak zöld utat a tervezés, hogy végre méltó módon újulhasson meg a települést átszelő aszfaltcsík. Ekkora volumenű közcélú beruházás évtizedek óta nem volt településünkön.
Sok-sok ember munkája kellett mindehhez. Engedjék meg, hogy ne soroljam fel azon személyek, szervezetek nevét, akik a felújításban valamilyen formában részt vettek, hanem mindannyiuknak egyöntetűen mondjak köszönetet városunk nevében!
Külön köszönöm a beruházónak és a kivitelező cégeknek, hogy a csak kedvezményezettként jelen lévő önkormányzatot valós partnerként kezelve végezték munkájukat. A bejárásokon és a hétről-hétre megtartott műszaki egyeztetéseken meghallgatták problémáinkat, kéréseinket, és ezeket figyelembe véve tették dolgukat.
Hatalmas segítség a jelenlegi feszes gazdálkodásunk mellett, hogy a főutak menti járdák járhatóvá tételében is részt vállaltak, eltüntetve a nyaktörő hibák túlnyomó többségét. Elmondhatjuk, hogy habár nem volt része az útfelújításnak, de mind a Pesti út, mind az Isaszegi út járdája olyan állapotba került, hogy végre végigtolható rajta egy babakocsi a nélkül, hogy, mint eddig, többször is le kelljen menni a forgalomba az autók közé.
Remélem, hogy a megújult és most átadott főút sok örömet jelent majd a mai és jövőbeni péceli nemzedékeknek egyaránt. Legyünk büszkék rá, becsüljük meg, és használjuk rendeltetésének megfelelően! Gyalogosként és autósként is álljunk meg a piros lámpánál, hagyjuk meg a járdát a gyalogosoknak, parkoljunk szabályosan, tartsuk tiszteletben a zöldfelületeket, tartsuk tisztán a járdákat, a szemetet ne dobáljuk szét.
Szeretnénk elérni, hogy a városközpont virágosítása után, annak mintájára – lakossági összefogással – a főútjaink mentén is szemet gyönyörködtető virágok és zöld felület alakuljon ki. 3 évvel ezelőtt megfogalmazott egyik célunk az volt, hogy legyen jó ide bejönni, legyen jó ide hazajönni! E cél megvalósulása felé ismét tettünk egy nagy lépést! Folytassuk közösen!
Köszönöm, hogy meghallgattak!

Módosítás: (2013. november 29. péntek, 14:33)