Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 111 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!Több ezren szórakoztak a Bogártalálkozóval egybekötött Péceli Fesztiválon

alt

A fesztivál fővédnöke, Szűcs Lajos országgyűlési képviselő számára is kedves autó a VW bogár. Még rózsszínben is.

Ismét nagy sikerrel, több ezer péceli részvételével és örömteli szórakozásával zajlott le az idei az Őszi Rajzás VW Bogaras Találkozó, amelyet negyedik alaklommal rendezett meg a Magyarországi Bogarasok Klubja a Ráday-kastély kertjében. A rendezvényt színesítette az V. Péceli Szeptember Fesztivál programsorozata, melynek keretében, a nagyszínpad biztosította széles nyilvánosság előtt, ünnepélyes külsőségek között aláírták a Mistelbachhal kötött testvérvárosi szerződés öt évre szóló meghosszabbítását.

Bővebben...

 

A szemétszállítás rendje szeptember 1-től Pécelen

Részletek itt!

 

A VERTIKÁL Nonprofit Zrt. köszönti Pécel lakosságát

 Pécel város új hulladékgazdálkodási közszolgáltatójaként engedje meg, hogy bemutassuk Önnek Társaságunkat, és az Önöknek nyújtani kívánt szolgáltatásunkat.

Bővebben...

 

Elhunyt Bódi-Nagy Piroska

alt

Szomorúak vagyunk. Bódi-Nagy Piroska, a mindeki mosolygó Piroskája tragikus hirtelenséggel elment közülünk. Egyik pillanatban még nevetett, tette a dolgát, szervezett, intézkedett.  A következő percben minden előzetes jel nélkül  vége lett. Érthetetlen és értelmezhetetlen. Ma még felfogni sem tudjuk. Még egy nap sem telt el, és már érezzük hiányát. Benne van gondolatainkban, érzéseinkben, érzelmeinkben. Minden pillanatban várjuk fellobbanó szőke hajának látványát, energikus természetének kedvesen határozott megnyilvánulásait. Várjuk, de már tudjuk, hogy hiába várjuk.
Őszinte szívvel együtt érzünk a gyászoló Családdal! Piroska örökre velünk marad!

 

A Család tájékoztatása alapján értesítjük Pécel lakosságát, hogy Bódi-Nagy Piroska temetése 2014. szeptember 5-én, pénteken 14.00 órától lesz a református temetőben. (Pécel, József Attila utca)

 

Koncsekné dr. Kovács Ágnes

jegyző

 

Pannonhalmi Zsuzsa kiállítása a Ráday-kastélyban

 alt

A megnyitó pillanatai

Ünnepélyes keretek között megnyílt Pannonhalmi Zsuzsa Kötődések című kiállítása a péceli Ráday-kastély Márvány Istálló kiállítótermében. A Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész a kiállított műveivel arra tesz kísérletet, hogy bemutassa korunkban a magyar kultúra nagy eredményeit, olyan kivételes személyiségek tekintetében, mint Ráday Gedeon.

Bővebben...

 

Az őszi kerékpáros barangolás túrasorozat programja

Részletek itt!

 

Változás a hulladékszállításban

alt

Fazekas Barna alpolgármester és Ferencz Kornél, a Vertikál Zrt. igazgatósági elnöke aláírja a megállapodás. A kép bal szélén Locskai István Árpád, a Kunépszolg Kft. ügyvezetője, Napholcz József, közbeszerzési referens, illetve – a kép másik szélén – Koncsekné dr. Kovács Ágnes jegyző

Bővebben...

 

Pályázat iskolai büfé bérletére

Részletek itt!

 

MÁV-START Zrt. tájékoztatója

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2014. szeptember 10-től 2014. szeptember 27-ig Hatvan – Hort-Csány állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A tájékoztató ide kattintva tölthető le

 

Élmények, érmek, eredmények a nyári díjmentes önkormányzati napközis táborban

Pécel Város Önkormányzata idén is megszervezte az általános iskolás gyermekek számára a 4 hetes napközis tábort július 21. és augusztus 15. között. A tábor a résztvevők számára díjmentes volt, a gyermekek ebédjét és a segítő pedagógusok bérét is az önkormányzat finanszírozta.

Bővebben...

 

Bódi-Nagy Piroska kerékpáros emléktúra a Velencei-tó körül

alt

A tragikus hirtelenséggel fiatalon elhunyt Piroska emlékére kerékpártúrára indulunk 2014. szeptember 20-án reggel 7 órakor a péceli Penny áruház parkolójából a Velencei-tóhoz.
Piroska rendszeresen részt vett a korábbi túráinkon, együtt gondoltuk ki a tókerülő túrát is, amin sajnos már nem lehet velünk. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik tisztelték és
szerették Őt. Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Tel.: 06/20/579-1144
 

 

Közmeghallgatás

KÖZMEGHALLGATÁS


Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 22. napján (hétfő) 18.00 órai kezdettel közmeghallgatást tart.

A közmeghallgatás helye: Petőfi Sándor Általános Iskola (2119 Pécel, Petőfi S. utca 15.)


A közmeghallgatás témái:

  1. polgármesteri beszámoló a várost érintő eseményekről,
  2. kerékpárút fejlesztéssel kapcsolatos koncepció, tervek,
  3. válaszadás az előzetesen írásban benyújtott kérdésekre,
  4. a résztvevők közérdekű kérdései, javaslatai,
  5. válaszadás a helyben feltett kérdésekre,
  6. polgármesteri zárszó.


Pécel Város lakossága a közmeghallgatást megelőzően közérdekű kérdéseit, javaslatait 2014. szeptember 15-ig írásban is eljuttathatja a polgármesterhez (Péceli Polgármesteri Hivatal, 2119 Pécel, Kossuth tér 1., vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre). A kérdésekre a polgármester illetve a polgármester döntése alapján az alpolgármester, az illetékes bizottság elnöke, vagy a jegyző ad választ. 

 

Pécel, 2014. szeptember 4.

   Szöllősi Ferenc

     polgármester

 

Születésnapi köszöntő

alt

Az ünnepelt a város vezetője, munkatársa és unokűja társaságában 

Simon Györgyné Teri nénit a 90. születésnapján Szöllősi Ferenc polgármester köszöntötte a Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonában.
Teri néni 33 éven keresztül a Ferroglobusnál volt munkaügyi főelőadó. Munkáját nagyon szerette. Mátyásföldön lakott a családiházukban, de a Dunához közeli családi tanyájukon nagyon szeretett lenni, azt a tanyát még nagyszülei építették. Számos összejövetelt tartottak itt, sokszor 20-25 fős összejövetelek is voltak, ilyenkor szerettek nótázni, viccelődni. Nyaranta még most is ellátogat ide, ha teheti.
Az 1982-es év hozott fordulatot Simon Györgyné életébe. Előbb lánya halt meg, két héttel később a férje is elhunyt. Lánya után két gyermek maradt, akiket Teri néni nevelt, iskolázott. Lányunokája Afrikában él, fiúunokája Mátyásfüldön családi házban, ő gondoskodik Teri néniről.

 

Rendkívüli KT. ülés - 2014.09.04.

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 4. napján (csütörtök) 17.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

Bővebben...

 

23 órás ünnepi tekergés

Részletek itt!

 

Ötödik születésnapját ünnepelte a Szamóca Gyermekközpont

alt

Középpontban a gyermek

A péceli Szamóca Családi Napközi egy nagyszabású rendezvény keretében ünnepelte ötödik születésnapját a városi sportpályán augusztus 30-án.

Bővebben...

 

Árverési hirdetmény irodai helyiségek bérletére

Részletek itt!

 

Rendkívüli KT. ülés - 2014.09.01.

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. szeptember 1. napján (hétfő) 17.00 órai kezdettel rendkívüli képviselő-testületi ülést tart.
Az ülés helyszíne: Péceli Polgármesteri Hivatal Irodaház II. első emeleti tanácsterem
(2119 Pécel, Kossuth tér 1.)

Bővebben...

 

Pályakarbantartási munkák

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2014. szeptember 5-től 2014. szeptember 9-ig Isaszeg - Gödöllő állomások között végzett
pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Tovább >>>

 

Ünnepi megemlékezés Szent István tiszteletére

 alt

A polgármester ünnepi beszéde közben

llamalapító Szent Istvánról augusztus 20-án a Szemere Iskola aulájában.
A megemlékezés keretében hangzott el Szöllősi Ferenc polgármester ünnepi beszéde, majd a díjátadások következtek. Posztumusz díszpolgári címet vett át Fekete István fia, Fekete Gyula és leánya, Fekete Éva, illetve díszpolgári címet vehetett át személyesen Zsombori Balázs, a fiatal alkalmazáskutató. (Fekete Istvánról a Péceli Hírek augusztusi, Zsombori Balázsról a Péceli Hírek júniusi számában olvashatnak részletesen.)  Átadták továbbá a Pécelért Díjat. Idén Balázs Ottó, Bobály Vilmosné és Oertel Nándor részesült az elismerésben. A Péceli Hírek augusztusi száma Balázs Ottót és Bobály Vilmosnét is bemutatja olvasóinak.
A polgármester emlékplaketteket adományozott az egyházak, a kultúra, a sport, az egészségügy képviselőinek.
Az ünnepség keretében az egyházak képviselői megáldották az újkenyeret.
A műsorban közreműködött a Péceli Női Kar, az Ossó János Fúvószenekar, valamint a Zeneiskola ének tanszakának kórusa.
A pecel.hu közli Szöllősi Ferenc polgármester ünnepi beszédét, közread továbbá egy csokrot a rendezvényen készült felvételekből.

Bővebben...