Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

11.8 C° Pécel 2024. március 1. péntek
2022 március 07.

Változás a házhoz menő csomagolási és zöldhulladék 2022. évi szállítási rendjében


Társaságunk az alábbiakban tájékoztatja Önt az újrahasznosítható csomagolási, a zöldhulladék, továbbá a lom hulladékok gyűjtéséről. Együttműködésüket ezúton is köszönjük!

Dtkh Hulladekszallitas
Zoldhulladek Tablazat

Figyelem! A zöldhulladék, valamint a csomagolási hulladékgyűjtés napja 2022. június 1-től hétfőről, pénteki napra változik! A kommunális hulladékgyűjtés napja változatlanul hétfői nap maradt.

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott zöld színű lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben), a zöld zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon.

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink 2 db cserezsákot (zöld színű, emblémás) biztosítanak. Szükség esetén további zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke (kommunális többlethulladékos zsák árával megegyező: 206 Ft+ÁFA/db), utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.

Szállítási alkalmanként, ingatlanonként 2 db ingyenes zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű megvásárolt, kék színű, DTkH emblémás lebomló zsák helyezhető ki.

Csomagolasihulladek Tablazat

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink szállítási alkalmanként 1 db cserezsákot (csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló, sárga színű, emblémás) adnak.

Szállítási gyakoriságtól függetlenül, a megadott napon, az összegyűjtött csomagolási hulladék mennyiségi korlátozás nélkül kihelyezhető bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is.

Kérjük, fokozott gondossággal járjanak el a hulladékok tömörítésével kapcsolatban, ezzel is csökkentve a tároláshoz szükséges hely, valamint a kihelyezésükhöz szükséges zsákok mennyiségét!

FONTOS! Az üveg (színes és színtelen öblös, üdítős, boros, pezsgős) gyűjtése kiöblítve, az üveg gyűjtőpont(ok)on történik! (Kossuth L. u. 18.)

HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁS

A lomtalanítást évente (jan. – dec.) ingatlanonként KÉT alkalommal (3m3/ alkalom mennyiségben) házhoz menő rendszerrel végezzük el, mely az 53/500-152 (2. menüpont) telefonszámon (ügyfélfogadási időben) igényelhető

Zsák értékesítés

KISS Festék Szaküzlet , Pécel, Rákos út 3.
Nyitva: Hétfő–péntek: 7.00-17.30, szombat: 7.00 – 13.00

Ügyfélszolgálat és zsák értékesítés

Pécelen: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Szemere Pál Művelődési Ház
2119 Pécel, Isaszegi út 3. – Páratlan hét: hétfő 14-16-ig. Páros hét: csütörtök 8-12-ig.

Cegléden: DTkH Nonprofit Kft. 2700 Cegléd, Kút u. 5.
hétfő: 8-20-ig, kedd-csütörtök: 8-15-ig
Tel.: 53/500-152, 53/500-153
E-mail: ugyfelszolgalat@dtkh.hu • Web: www.dtkh.hu

Kérjük fokozott figyelemmel tájékozódjanak a helyszínek és nyitva-tartások tekintetében, mert a járványügyi helyzettől függően eltérhetnek a feltüntetetettektől!