Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

11.6 C° Pécel 2024. március 28. csütörtök
Toncsi Neni Alap
2022 november 03.

Toncsi nénit köszöntöttük


Királyföldi Lajosnét 90. születésnapja alkalmából Sarlós Imre alpolgármester köszöntötte a Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonában.

Királyföldi Lajosné, született Sárosi Antónia, ahogy mindenki szereti és ismeri, Toncsi néni műszaki egyetemet végzett, híd építő mérnökként dolgozott. A műszaki egyetemen tanított is, diákjai tisztelték, szerették. Az otthonba költözése után még dolgozott, egy kedves kollégája hozta - vitte a terveket, számításokat. időnként konferenciákra is hívták.

Érdeklődési köre széleskörű, egyszer, amikor irodalmi délutánt szerveztünk, Arany János költészetéről átfogó, mindenre kiterjedő előadást tartott.

Egészségi állapota az utóbbi években már akadályozta a tervezői munkában, idejét sok olvasással és kézimunkázással töltötte.

Szeretett másokat megajándékozni munkáival, pl. a nővéreknek mellénykéket is kötött, a kápolna díszítésére terítőket horgolt. 

Az utóbbi hetekben szervezete egyre gyengül, már nem tudja ágyát elhagyni, de életereje még megvan, napjait imádsággal tölti.

Toncsi Neni 02