Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

17 C° Pécel 2024. március 28. csütörtök
Tarlo
2022 július 14.

Tarlótűz a szomszédban


Kedves Péceliek!

Bizonyára sokuknak feltűnt, hogy a mai napon (2022. július 14.), a reggeli órákban sűrű fekete füst gomolygott Pécel határában. Köterületfelügyelőink és mezőőreink azonnal, az illetékességi területüket elhagyva, a helyszínre siettek, ahol azt tapasztalták, hogy Budapest XVII. kerületének közigazgatási területén belül, az M0-ás autóút mellett lángolva ég a tarló.

Azonnal értesítették a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatot, a katasztrófa védelmet és az illetékes tűzoltóságot. Kollégáink pontos tájékoztatása után a tűzoltók megkezdték a tarlótűz oltását.

A szárazság miatt különösen veszélyessé válhatott volna a mai tűzeset. A csapadékmentes, forró, száraz időjárási viszonyok következtében az erdei avar és tűlevélréteg, a gabonamezők teljesen kiszáradnak. Ezek, a leggyakrabban, emberi gondatlanságból, eldobott cigarettacsikkek és a tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) kihirdetése ellenére meggyújtott tábortüzek, nyári gazégetések következtében keletkeznek.

Mindenkit arra kérek, fokozottan figyeljen a tűzgyújtási előírásokra, ne csak a forró nyári hónapokban, és soha ne dobjon el égő cigaretta csikket.

Köszönettel, Horváth Tibor polgármester