Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

26.1 C° Pécel 2024. július 20. szombat
Szunyog
2024 június 14.

Szúnyoggyérítés


Tisztelt Péceli Lakosok!

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy a településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre 2024. június 17-21. közötti napokon 21:00 óra után.

Az ismétlődő permetezés időpontjáról – mely várhatóan két hét elteltével, az időjárástól függően lesz – később fogunk tájékoztatást adni.

A gyérítés Pécel belterületén lévő közterületeken haladva történik, melegködképző generátorral, amely 250 méteres területet képes beködölni. A gyérítést Deltasect 1,2 ULV szúnyogírtószerrel végezzük.

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV, ami a gyártó által megadott adatlap szerint, a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra gyakorol hatást, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja, ugyanakkor a méhekre veszélyes, ezért kérjük a méhészeket, - előzetes értesítésünknek megfelelően -, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tartott gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen lévő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.