Pécel város hivatalos honlapja. Az oldal tartalma feltöltés alatt.

6.2 C° Pécel 2024. október 18. péntek
2024 október 17.

Kati néni 90 éves lett


Sólyom László Tibornét dr. Kővári Alexandra polgármester, Perger Krisztina alpolgármester és Zsadányi János Zsolt képviselő köszöntötte virággal és tortával a Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonában. 

Kati Neni
20241016 093331
20241016 093458

Kati néni 1934. október 15-én született Mádon, egy ötgyermekes család második gyermekeként. Nagyon szeret olvasni mind a mai napig, könyvtára legendás volt. Érettségi után ápolónői képesítést szerzett, később szakápolóként dolgozott, majd miután diplomát szerzett intézetvezető szakon, nyugdíjba vonulásáig egy Ideg-Elme Szociális Otthon vezetője volt, a ma még élő kollégái szeretettel beszélnek róla. Öt alkalommal részesült Kiváló Munkáért Miniszteri Kitüntetésben.

Az Újszalontai Református Templom felújításának aktív részese volt mind adománnyal, mind szervezéssel, mind pedig a saját kétkezi munkájával.

Férjével már az óvodában megismerkedett, szeretetteljes kapcsolatuk a mai napig tart. 1958-ban összeházasodtak, két csodálatos gyermekük és négy unokájuk született, valamint két dédunoka büszke dédmamája. Családja rendszeresen látogatja őt az otthonban, de születésnapját egy közeli étteremben közösen fogják ünnepelni.

Ahogyan leánya megfogalmazta: „A világ szebb lett Teveled és nem lenne teljes nélküled. Hidd el, Mama! Köszönjük, hogy vagy nekünk. Minden közös élményt, szeretet, gondoskodást.”

Isten éltesse sokáig, Kati néni!

Img 1451