Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Legfrissebb hírek, programok
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 163 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Szemétszállítási díj 2013

There are no translations available.

Az eddigi 385 forint árral szemben a 60 literes kukáért 413 forintot kell fizetni, a 110 és a 120 literesért 485-öt (2012-ben ez 452 forint volt), a 240 literes edényzetért pedig 636 forintot kell fizetni az eddigi 593 forint helyett. A kommunális zsák 348, a zöld zsák 394 forintba fog kerülni.

 

vonatkozó rendelet a szemétszállítási díjról

December során két ízben is a képviselő-testület elé került a szemétszállítási díj kérdése. Pécel Város Önkormányzata hosszú évek óta a gyáli székhelyű ASA Kft.-vel áll szerződésben a városi kommunális hulladék kezelésére. A szokás szerint az év vége előtt a társaság benyújtotta a jövő évre tervezett szolgáltatási díjat, melyet első körben a képviselő-testület nem fogadott el, ugyanis annak feltételeivel nem értett egyet. A jogszabályban meghatározott maximum 4,2 százalékos áremeléssel szemben az ASA magasabb százalékot szeretett volna érvényesíteni a 2013-as díjban. (Ide tartozik, hogy 2013-tól kezdődően új elem, hogy a hulladékkezelést végző közszolgáltatónak 3000 forintot kell fizetnie tonnánként éves szinten hulladéklerakási járulék jogcímén.) A városvezetés, annak érdekében, hogy a lakosságnak ne jelentsen nagy terhet az áremelés, és a közszolgáltatás is zavartalan maradjon: tárgyalásokat kezdett az ASA képviselőivel. A továbbiakban több környező település áraival, és közszolgáltatási szerződéseivel is összemérték, összehasonlították a péceli szemétszállítás árát, a szolgáltatás milyenségét és tartalmát. A tárgyalások eredményeként a fenti, viszonylag kismértékű áremelés mellett a következő megállapodás született: az önkormányzat az első félévben összesen 1 millió forinttal járul hozzá a közszolgáltatás működtetéséhez, valamint a szokásostól eltérően nem az év első felében lesz a lomtalanítás.
2013 az utolsó év, amikor a város önkormányzata beleszólhat a szilárdhulladék közszolgáltatási díjának alakulásába, ugyanis az 2014-től hatósági áras lesz. A továbbiakban 2014-től több feltételnek is meg kell felelnie a települési szilárd közszolgáltatást végző társaságoknak, így annak, hogy legalább 51 százalékos tulajdoni részesedéssel kell bírnia bennük az államnak vagy az önkormányzatnak.