Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Legfrissebb hírek, programok
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
We have 168 guests online

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Isaszeg vitte haza a fődíjat

There are no translations available.

December 12-én rendezték meg a dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai versenyt

alt

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület szervezte eseményt Mogyoródon, a Csíkvölgyi Pipa Csárdában tartották.

A GKRTE tagjait és szakmai partnereit a házigazda település önkormányzata nevében Babicz László polgármester köszöntötte. A gasztronómiai verseny forgatókönyvét Vörös István Attila a GKRTE alelnöke és Ács Lajos a GKRTE Idegenforgalmi Bizottságának helyettes vezetője ismertette. Az isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon képviselőinek Verseczkyné Sziki Éva igazgató asszony vezetésével megtartott alkalomhoz illő, adventi kulturális programját követően Perna Pál úr a GKRTE elnöke elmondta Kávézsúr című versét.

 

A szakmai konferencián előadást tartott: Meskál Tibor életmű díjjal kitüntetett éttermi- és bártender mester, a Corinthia Hotel Budapest igazgatója, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, Sándor Dénes a Budapesti Gazdasági Főiskola docense, Szabó Pál a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselője, a gasztronómia nagykövete, Perna Andor a domonyvölgyi Malackert Vendéglő baristája. A szakmai konferencia keretében tájékoztató hangzott el a Magyar Fehérasztal Lovagrend és a Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete 2012. évi tevékenységéről, valamint a kulturált kávéfogyasztásról, továbbá a Belgiumban, Spa-Francorchamps-ban tárgy évben meghirdetett Euroskills versenyen szerzett tapasztalatokról. Nagy érdeklődés kísérte a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület megalakulásának történetéről és tevékenységéről szóló beszámolót is.
A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara által védnökölt - dr. Ketter László emlékére megszervezett - hagyományőrző gasztronómiai versenyen a zsűri elnöke Benke László olimpiai bajnok mesterszakács volt.
A zsűri tagjai: Sándor Dénes a Budapesti Gazdasági Főiskola docense, Szabó Pál a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselője, a gasztronómia nagykövete, Gombás András a budapesti Gombás Étterem tulajdonosa, a Magyar Vendéglátók Régiós Szövetségének alapítója, ifj. Gombás András sommelier, Károvits Tamás a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke, Gundel Gábor gasztronómiai szakértő. A zsűri titkára Csaba Ágnes a Budapesti Gazdasági Főiskola vendéglátó-szálloda szakos hallgatója.
A versenyzők a helyszínen, Mogyoródon a Csíkvölgyi Pipa Csárda konyhájában a befejező konyhai műveleteket követően tálalták a versenykiírás alapját képező, hazánkban élő nemzetiségek ételkülönlegességeit. Az előírt határidőben 9 turisztikai szolgáltató, civil szervezet nevezett be a dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyre, melyek közül két csapat Acsa Község Önkormányzata és a jászberényi Kukta Kft., illetve a Tanítóképző Főiskola Étterme nem vettek részt a versenyen. Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, a szakmai zsűri elnöke értékelte a dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyen résztvevő csapatok munkáját. A szakértő zsűri által minősített nemzetiségi étel különlegességek előállítóinak az elismerő okleveleket - a szakmai értékelést követően a zsűri elnöke adta át. A verseny eredményének ismertetését követően a versenyzők díjazása céljából felajánlott ajándéktárgyakat a zsűri döntésének megfelelően Perna Pál a GKRTE elnöke és a felajánló cégek képviselői nyújtották át a díjazottaknak.
A 2012. évi dr. Ketter László Gasztronómiai Verseny I. helyezettje: Dózsa György Művelődési Otthon - Isaszeg csapata nyerte el. A fődíjat a székesfehérvári székhelyű Andromeda Travel Kft. által 2 db 4 fő részére felajánlott - 2013. május 28-június 11 között, hét éjszakára érvényes - a görögországi Makrygialos üdülőhelyen, stúdiós elhelyezéssel igénybe vehető szálláshelyet, a gödöllői Sissi Panzió által 2 fő részére, két éjszakára, három napra, illetve egy hosszú hétvégére falajánlott szálláshelyet szombat-vasárnap reggelivel, valamint a Gödöllő Coop Zrt által közönségdíjként felajánlott ajándékkosarat és a Benke László olimpiai bajnok mesterszakács által felajánlott „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend" vándorserleget.
A 2012. évi dr. Ketter László Gasztronómiai Verseny II. helyezettje: Petőfi Sándor Művelődési Ház – Csömör. (A II. helyezettnek járó díj: Gombás Étterem, Budapest által felajánlott 40.000.- forint értékű étkezési utalvány és a Gödöllői Királyi Kastély által felajánlott 4 db páros belépő a Gödöllői Királyi Kastélyba.)
A 2012. évi dr. Ketter László Gasztronómiai Verseny III. helyezettje: a „Tejbegríz Mánia" csapata Nyíregyházáról (a III. helyezettnek járó díj: Erzsébet Királyné Szálloda, Gödöllő által felajánlott két fő részére két éjszakára - kétágyas szobában - igénybe vehető szállás büfé reggelivel és a Budapesti Gazdasági Főiskola, Budapest által felajánlott „A tej szerepe a humán táplálkozásban” című könyv 5 példányban).
A 2012. évi dr. Ketter László Gasztronómiai Verseny további helyezetteinek, a Csíkvölgyi Pipa Csárda – Mogyoród, a Vincellér Étterem – Jászberény, a Nyugállományú Honvédők - Nagytarcsa és a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Kara - Budapest az elmúlt 2011. évi verseny győztese számára az elismerő oklevelet a zsűri elnöke Benke László olimpiai bajnok mesterszakács adta át.

Helyezetteknek járó díjak
Csíkvölgyi Pipa Csárda - Mogyoród csapatának járó díj: a Hotelinfo Kft. Budapest által felajánlott 4 db - összesen 44.000.- forint értékű - Magyar Turizmus Kártya /Hungary Card/ és a Windhager Kft, Decens Kiadó által felajánlott, Veresi Krónika, a Fóti Hírnök és a Mogyoródi Kilátó Kápolna újságokban 15.000.- forint értékű hirdetési lehetőség. 
Vincellér Étterem - Jászberény csapatának járó díj: Csíkvölgyi Pipa Csárda által felajánlott 10.000.- forint értékű svédasztalos ebéd 4 fő részére. Nyugállományú Honvédők - Nagytarcsa csapatának járó díj: Malackert Vendéglő Domonyvölgy által felajánlott kávé koktél különlegességek 6 személy részére és a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület által felajánlott 2013. évi térítésmentes GKRTE tagság.
Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi- Vendéglátóipari- és Idegenfogalmi Kara - Budapest csapatának járó díj: Pataki Cukrászda - Érd által felajánlott 10.000.- forint értékű cukrászsütemény utalvány és a Hungarokart Center Kft - Mogyoród által felajánlott 10 db gokart jegy 17.000.- forint értékben.

A dr. Ketter László Gasztronómiai Versenyt a domonyvölgyi Malackert Vendéglő baristája Perna Andor úr kávé különlegesség bemutatója színesítette. Perna Andor úr bemutatóját a szakmai zsűri oklevéllel, a Gödöllői Hírek internetes portálja pedig nettó 30.000.- forint értékű hirdetési felület felajánlásával értékelte, illetve jutalmazta. Babicz Balázs Pincészete - Mogyoród a zsűri tagjainak és a szakmai konferencia előadóinak színvonalas munkáját borkülönlegességek felajánlásával köszönte meg.
A zsűri elnöke Benke László olimpiai bajnok mesterszakács a dr. Ketter László Gasztronómiai Verseny színvonalas megszervezéséért és a verseny példamutató lebonyolításáért a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a házigazda mogyoródi Csíkvölgyi Pipa Csárda számára az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend" díszserlegét adományozta. A díjátadást követően Perna Pál a GKRTE elnöke köszönetet mondott a versenyzők, a zsűri és a szakmai program előadóinak elismerésre méltó munkájáért, szakmai felkészültségéért, valamint a szponzorok felajánlásaiért, melyek nélkül az évadzáró szakmai program, valamint a színvonalas hagyományőrző gasztronómiai verseny nem jöhetett volna létre.

A versenyre benevezett csapatok ételkülönlegességeinek receptúrái

A rendezvényről készült fotók

Forrás: Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület