Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 110 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!HÁZSZÁMTÁBLÁK KIHELYEZÉSÉNEK SZABÁLYAI

Pécel Város Önkormányzatának a földrajzi nevek megállapításának és az ingatlanok házszámozásának rendjéről szóló 11/2010. (IV. 1.) számú önkormányzati rendelete (a továbbiakban: rendelet) 2010. május 1-jén lépett hatályba, mely szerint az ingatlan tulajdonosa köteles a rendeletben meghatározott módon gondoskodni a házszámtábla kihelyezéséről.

 

 

2016 őszétől a Péceli Polgármesteri Hivatal munkatársai fokozottan ellenőrzik a városban a házszámtáblák meglétét. Annak ellenére, hogy 2015. november 2. napja óta 150.000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki azon ingatlantulajdonossal szemben, aki nem gondoskodik a házszámtáblákkal kapcsolatos jogszabályi kötelezettségek teljesítéséről, településünkön továbbra is problémát jelent egyes ingatlanok beazonosítása, a házszámtáblák hiánya vagy nem megfelelő kihelyezése miatt. Az ellenőrzések tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a rendeletben nem került pontosan meghatározásra a házszámtábla fogalma és a rendelet a beépítetlen, kerítéssel nem rendelkező ingatlanok beazonosítása vonatkozásában sem tartalmazott szabályozást.

 

 

Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2017. január 26-ai ülésén a következők szerint módosította a rendeletet. A Képviselő-testület meghatározta a házszámtábla fogalmát, illetve rendezte a kerítés nélküli beépítetlen telkek beazonosíthatóságát is. A rendelet módosításával kapcsolatos rendelkezések 2017. március 1. napján lépnek hatályba.

Felhívjuk a tisztelt ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a rendelet szerint az ingatlanokat a közterületről jól látható, a címnyilvántartással megegyező házszámmal ellátott táblával kell megjelölni. 2017. március 1-től házszámtáblának a fából, fémből, kerámiából vagy műanyagból készült – az illetékes hatóság által megállapított házszámot tartalmazó - tábla vagy ugyanezen anyagokból készült számjegy tekinthető, melyet az ingatlanon található épület falára vagy az ingatlan kerítésére kell elhelyezni. A kerítés nélküli beépítetlen telek esetén a házszámtáblát az ingatlanon (telken) felállított tartószerkezeten, a közterületről ugyancsak jól látható módon kell kihelyezni.

Az ingatlantulajdonos a házszámtábla kihelyezésén kívül továbbra is köteles gondoskodni a házszámtábla szükség szerinti cseréjéről, megrongálódása esetén pótlásáról és karbantartásáról, melynek költségei az ingatlantulajdonost terhelik.

A rendelet ide kattintva megtekinthető.

 

Fentiek alapján kérjük az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy a házszámtáblák kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről, pótlásáról haladéktalanul gondoskodni szíveskedjenek, mivel a rendelet betartását a Péceli Polgármesteri Hivatal munkatársai továbbra is folyamatosan ellenőrzik. Természetesen nem az az elsődleges célja önkormányzatunknak, hogy büntetéseket rójon ki, hanem az, hogy a házszámtáblák rendelet előírásainak megfelelő kihelyezésével is megkönnyítsük a mentők, tűzoltók, rendőrök és a közüzemi szolgáltatók munkáját vagy akár mindannyiunk tájékozódását.

 

 

Péceli Polgármesteri Hivatal

Módosítás: (2017. február 06. hétfő, 07:09)