Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Új Széchenyi Terv

 Pécel szennyvíz tisztításának hosszú távú megoldása címet viselő európai uniós támogatású projektről hírek, információk
(KEOP-1.2.0/ 09-11-2011-0028)

 


Pécel Város Önkormányzat szervezetfejlesztése a lakosságot érintő szolgáltatás racionalizálása érdekében

(ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005)

ÁROP-3.A.2-2013-2013-0005 sajtóközlemény

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 379 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Sablonválasztó
Belépés
A fórumhoz való hozzászóláshoz regisztráció, illetve belépés szükséges!Testvériskola Topolyán

alt

Topolyai diákok Pécelen

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt HATÁRTALANUL c. pályázat azzal a céllal jött létre, hogy az anyaországi iskolák határon túli magyar tanítási nyelvű iskolákkal keressenek kapcsolatot, amelynek keretében közösségi tereiket, lakókörnyezetüket a tanulók együttes munkával szépítik. A közös munka mellett cél természetesen egymás szokásainak, kultúrájának megismerése, barátságok kötése.

 

A péceli FÁY ANDRÁS MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, valamint a Szerbiában, Topolya községben található MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÖZÉPISKOLA együttműködése közel egy évtizedes múltra tekint vissza, a két intézmény testvériskolai kapcsolatokat is ápol. A HATÁRTALANUL pályázat keretében a péceli diákok március 12-15-ig jártak Topolyán, és részt vettek az ottani iskola előtti tér parkosításában, emlékfák ültetésében. Emellett a topolyai, valamint a bácskossuthfalvai ünnepi megemlékezéseken.
A topolyai diákok viszontlátogatására április 22-25-ig került sor. A péceli Ráday-kastély kertjében alakított ki virágágyásokat a két intézmény tanulóinak 24 fős csoportja, amelyekbe a Fáy iskola kertészetében nevelt virágpalántákat ültették.
A munka mellett kirándulásokon is részt vettek a fiatalok. Közösen látogattak el a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, a domonyvölgyi lovasparkba és nézték meg Budapest nevezetességeit.
A két iskola továbbra is tervezi a kapcsolatok ápolását, amelyben egy magyar nyelvű könyveket a határon túli iskoláknak biztosító könyvtárfejlesztésre irányuló pályázat lesz a következő közösen megvalósítandó cél.

Módosítás: (2015. május 29. péntek, 17:55)