Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Legfrissebb hírek, programok
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 175 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Felüljáró épülhet a Rákóczi utca és a Pesti út között

alt

Zajlik a lakossági tájékoztató a vasúti felüljáró tervéről

 

Lakossági tájékoztatón ismertette a Budapest-Hatvan vasúti vonalszakasz Pécelt is jelentősen érintő, az Európai Unió által finanszírozott fejlesztést Barta Endre, a Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. képviselője, illetve Szöllősi Ferenc polgármester és Fazekas Barna alpolgármester a minap a PIOK Szemere Iskola aulájában.
A fejlesztésre azért volna égető szükség, mert az Unió 2014-2020 közötti hét éves pénzügyi ciklusában nagy hangsúlyt kap az agglomeráció és Budapest vasúti összeköttetésének és az Európából Kelet felé történő vasúti teherszállításnak a fejlesztése. A főváros és Gödöllő között megnövekszik vasúti forgalom, ugyanakkor a Budapesttől távolabbi településeket a forgalomnövekedés már nem érint. Az Európai Unió felüljáró építése rendkívüli mértékben megkönnyítené a közúti közlekedést az utazók számára. 
A fejlesztés révén a Rákóczi utca és a Pesti út között 230 méter hosszú felüljáró ívelne át a vasúti síneken, illetve a Rákos-patakon. A Pesti útba körforgalom segítségével sorolhatnának be a gépkocsik.

alt

A felüljáró leginkább valószínűsíthető nyomvonala a Damjanich utca mellől indulna és a Pécel végét jelző tábla előtt nem messzire kapcsolódna a Pesti útba (Grafika: pecelinfo.hu)

Előnyei: közvetlen kapcsolat a pesti út M0 felőli végével, a forgalom nem terheli a város központját. Van továbbépítési lehetőség az agglomerációs út későbbi beruházásában. Előny továbbá, hogy a felüljáró magas töltése beépítetlen területre esik.  
A városnak a fenntartási költségeket kell állnia a beruházás után. A fejlesztés során teljesen megújul a péceli vasútállomás is. Megváltozik majd a vasúti peronok megközelíthetősége: az egyik oldalról a másikra történő átjutás akadálymentesített, liftekkel ellátott aluljáróval valósulhat meg. Ezzel párhuzamosan a jelenlegi Rét utcai, szintbeli vasúti átjáró megszűnne. A beruházás megvalósítása a tervek szerint 2016-2020 közötti időszakban várható.
Fölmerült az M0 melletti átjáró létesítése is, ám ennek költségeit (hosszabb híd szükséges, keresztezni kellene a Barátság kőolaj-vezetéket) jelenlegi ismereteink szerint már nem finanszírozná az Európai Unió, ráadásul a XVII. kerületet is be kellene vonni a fejlesztésbe.

alt

Hozzászólás a lakossági fórumon a PIOK Szemere Iskola aulában. Közösen keresték a legjobb megoldást, mindenki elmondta a véleményét.

A lakossági tájékoztatón megjelent szép számú hallgatóság rendkívül aktív volt. Mindenki elmondta a véleményét. A beruházó, illetve a városvezetés minden javaslatra nyitott, a lakosság valamennyi észrevételét igyekszik beépíteni a tervekbe. Törekszik továbbá arra, hogy a felüljáró a péceliek érdekében feltétlenül megvalósuljon. A tizenegy fős képviselő-testület tíz igen szavazattal támogatta a felüljáró megvalósítását márciusi ülésén.
A lakossági tájékoztatót követően a város képviselő-testülete tárgyalásokat kezd a Wesselényi és a Jókai utca között kiépítendő szabványos vasúti gyalogátkelőhely kiépítése érdekében. 

Módosítás: (2014. április 22. kedd, 13:43)