Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 172 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Ebzárlat és legeltetési tilalom Pécelen is

Dr. Urbanics Gábor, a Gödöllői Járási Kormányhivatal vezetője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy dr. Koralevicz Zsuzsanna járási főállatorvos a vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt a mai napon ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el. Az intézkedés a csalétek vakcina – időjárás függvényében – kiszórásának április 5-e és 10-e közötti napokon tervezett időpontjától 14 napig lesz érvényben.

 

Az ebzárlat tartama alatt
• a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve, úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárást vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
• kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárra szabad kivinni.
• a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
• az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő- és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
• az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
• az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
A vörös rókák tavaszi immunizálási kampánya Pest megye Dunától keletre eső részét érinti, az M3-as autópályától délre. Az ebzárlat alá vont települések: Csömör, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Pécel, Gödöllő, Isaszeg, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Vácszentlászló, Valkó, Dány, Zsámbok.

Módosítás: (2014. április 04. péntek, 13:10)