Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 96 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

Tánc, muzsika, szórakozás a 35. Lőrincrévi bálon

alt

Szöllősi Ferenc köszöntőjét mondja. Mögötte a képen a táncoló Zsiga bácsiról készült festmény a hetvenes évekből. 

A 35. Lőrincrévi bált tartották február 26-án a PIOK Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az ünnepi eseményen megjelent a bál alapítójának, Pécel díszpolgárának, Karsai Zsigmondnak özvegye Karsainé Sáfrány Magdolna is.

 

A rendezvényt Szöllősi Ferenc polgármester nyitotta meg. Beszédében jelezte, hogy Karsai Zsigmond emlékének ápolásához való segítség megadása kiemelt feladata az önkormányzatnak is. Utalt rá, hogy a nyár folyamán várhatóan megkapja az önkormányzat a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ épületegyüttesét, ahol a hagyatékhoz méltó állandó kiállítása lesz Karsai Zsigmond művészetének.  

alt

Sáfrány Magdolna festőművész, Karsai Zsigmond özvegye is jelen volt a Lőrincrévi bálon. Felvételünkön vele beszélget Szöllősi Ferenc polgármester és felesége

Heltai Miklós, a Karsai Zsigmond Baráti Társaság vezetője beszédében kiemelte, a kerek évforduló megünneplése tisztelgés a hagyományőrzés, a népi kultúra, Karsai Zsigmond művészetének szerteágazó hagyatéka előtt. Az örökség őrzője a jövőben a bejegyzés alatt álló Karsai Zsigmond Művészeti Alapítvány lesz. Képviselőinek Heltai Miklós jelképesen át is adta a stafétabotot. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a jeles pedagógus-történész a jövőben ne lenne aktív részese a Karsai-hagyaték ápolásának.   

Módosítás: (2014. február 24. hétfő, 16:06)