Akadálymentes Címlap   FŐOLDAL   
Elszállított gépjárművek
KEHOP Pályázati közlemények
Legfrissebb hírek, programok
Első kézből...

... ahogyan Szöllősi Ferenc polgármester gondolja, látja, érzi...

Interjúk, beszédek, írások

Pécel Városa a Facebookon

Fogyasztóvédelmi panasziroda és tanácsadó szolgálat Pest megyében

Hibás terméket vásárolt? Nem felel meg a szolgáltatás? Amennyiben magánszemélyként, mikro-, kis- és középvállalkozásként, civil szervezetként, társasházként nem tudja rendezni fogyasztói jogvitáját egy vállalkozással, vegye igénybe a Pest Megyei Békéltető Testület segítségét. Az eljárás egyszerű, gyors és ingyenes.

Ide kattintva léphet a panaszorida és tanácsadó szolgálat oldalára

Szűcs Lajos országgyűlési képviselő
Ki olvas minket?
Oldalainkat 127 vendég böngészi

A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló ÁROP-3.A.1/A-2008-0052 Pécel Város Polgármesteri Hivatala szervezetfejlesztése projekt keretében történik.

Honlaptérkép

Kapcsolat a webmesterhez

A polgármesteri köszöntések megható pillanatai a Jézus Szíve Idősek Otthonában

Százéves, kilencvenöt esztendős és két kilencven éves idős lakót köszöntött február 14-én Szöllősi Ferenc polgármester a Jézus Szíve Idősek Otthonában.

alt

Érkezik a torta az ünnepeltek tiszteletére

 

Az intézmény ünnepi ebéddel kedveskedett Funtha Zoltánnak, aki február 14-én ünnepelte 100. születésnapját. A bensőséges eseményen Szöllősi Ferenc polgármester lélekig ható szavakkal emlékezett meg a kerek évfordulóról.  A műsorban közreműködött a SzeRBusz Zenekar, amelynek érdekessége nemcsak az, hogy szép költeményeket zenésítenek meg és adnak elő finom líraisággal, hanem az is, hogy az együttesben gitározik és énekel Burger Ferenc plébános is.   

alt

Az ajándékba kapott Tokaji Aszú ízlett Funtha Zoltánnak. Háttérben a SzeRBusz zenekar.

Funtha Zoltán szülei korán elváltak, édesanyja fiatalon elhunyt. Zoli bácsi szabónak tanult, az Állami Operaházban volt öltöztető. Onnan ment nyugdíjba. Feleségét 1982-ben temette el. Piliscsabán van telke, azt gondozta 2010-ig. Mindene a kertészkedés, a föld szeretetéről szívesen mesél. A polgármestertől a város ajándékaként kapott Tokaji Aszút szívesen fogadta, meg is kóstolta mindjárt. – Jó kis bor! – mondta mosolyogva. A szülinapi tortán, amit szintén a polgármester vitt az ünnepelteknek, könnyedén elfújta a százas szám fölött pislákoló lángocskákat.

alt

Bartha Ignácné köszöntése

Előtte Bartha Ignácné Julianna, 95 éves otthonlakót szobájában, fiai társaságában köszöntötte Szöllősi Ferenc. Julianna csokoládégyárban volt csomagoló, 3 műszakban dolgozott. 42 éve özvegy. Fiai nagy szeretettel veszik körül.

alt

Gál Gyuláné az Emléklapokat tartalmazó mappát veszi át Szöllősi Ferenctől

Az otthon kápolnájában Mikes Istvánné és Gál Gyuláné fogadta a polgármester jókívánságait, s az általa elmondott verset. Az idős asszonyok könnyek között vették át a szép virágcsokrot, illetve Orbán Viktor miniszterelnöki és Szöllősi Ferenc polgármesteri Emléklapját. Előbbi a nemzet, utóbbi a város köszöntését tolmácsolta az ünnepelteknek.  

alt

Mikes Istvánné a megemlékezés virágcsokrával. Mellette meghatódott leánya a könnyeivel küszködik.

Mikes Istvánné Kenderesen született, a termelő szövetkezetben dolgozott. Fia halála miatt sokat kesereg. Szerencsére azonban hamar vigasztalódik.
Gál Gyuláné még nyugdíj után is sokat dolgozott. Második férje halála után költözött az otthonba. Víg kedélyű, szeret énekelni, táncolni.

Módosítás: (2014. február 15. szombat, 15:55)